foto: Wielercafes.nl

Ilona over de Omloop der Wielercafes 2024

Laatste update: 21 maart 2024, 13:59 uur
Laatste update: 21 maart 2024, 13:59 uur

Op 3 maart 2024 vond de jaarlijkse Omloop der Wielercafés plaats in het prachtige Limburgse landschap (vooruit en een stukje België). De lentezon brak door de wolken terwijl de wielrenners zich verzamelden bij de start in ofwel Valkenburg bij Wielercafe Fixed Gear Coffee ofwel in Borgloon (BE) bij Café Coureur. We werden enthousiast ontvangen door de ambassadeurs van Wielercafes.nl en nadat we ons hadden aangemeld kregen we ons startpakket bestaande uit een bidon van Wielercafes.nl, een flesje Squirt lube, sportreep van BYE Nutrition, scarf van Rogelli en voor de tijdige inschrijvers een mooie set casual wielersokken van Le Patron.

Wij hadden gekozen voor de 80km afstand. Een relatief korte afstand maar niet minder pittig, want de organisatie had hier zo’n 1200 hoogtemeters in verwerkt. De route leidde ons door pittoreske dorpjes, over glooiende heuvels en via kronkelende wegen met af en toe een steile klim om ons uithoudingsvermogen op de proef te stellen.

Bij de start mochten we meteen aan de bak. Het wielercafé uit, rechtsaf en direct terugschakelen, want we mochten meteen de Daalhemerweg op. Geen hele zware klim, maar ik moet altijd even acclimatiseren dus voor mij een prettige klim om mee te beginnen en in het ritme te komen. Hierna volgden nog een tiental klimmetjes. De een wat pittiger dan de andere, maar allemaal heel erg goed te doen. Onderweg passeerden we onder andere charmante Limburgse boerderijen, uitgestrekte wijngaarden en adembenemende vergezichten. Met de zon die zich weer liet zien, voelde het echt als vakantie in eigen land!

Na een goede 40 km kwamen we aan bij de pauzeplek aan. Deze was voor de 80km route georganiseerd bij wielercafé Demarrage Coffee in Slenaken. Via de Belgische grens kwamen we aan bij deze mooie post. Hoe tof, een bezoek aan het kleinste wielercafé van Nederland, bijkomen met een heerlijke koffie in de achtertuin. We werden opnieuw bevoorraad (er stond sportvoeding klaar, wafels, gelletjes en fruit) wat goed uit kwam, want van fietsen krijg je honger!

Ook na dit wielercafé had de organisatie een cadeautje voor ons in petto. Herinneren jullie de eerste kilometers van vandaag nog? Nou hier wederom: de deur uit naar buiten, rechtsaf en ja hoor, terugschakelen maar, want deze keer een lekkere kuitenbijter om er weer meteen in te komen.

Eenmaal bovenaan de Piemert kan de hartslag weer lekker zakken. De route vervolgde zich weer zoals hij was gestart, over kronkelende wegen, met weinig verkeer en genietend van de fantastische omgeving.

Na een 3 uur en 45 min durende inspanning, klimmen, genieten en bovenal plezier bereikten we Fixed Gear Coffee in Valkenburg weer. Het was weer een rit vol voldoening die we afsloten met een welverdiend biertje op het terras in Valkenburg. Met het late middagzonnetje nog even op ons gezicht zette we weer koers richting huis.

Deze seizoensopener is inmiddels al een traditie bij ons en heeft weer een mooie serie herinneringen toegevoegd aan het repertoire. Wij kijken daarom alweer uit naar de editie van 2025. Dit jaar waren ze uitverkocht, dus zorg dat je de start van de inschrijfdatum vast in je agenda zet, want deze seizoen opener op 1 maart 2025 wil je absoluut niet missen!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.