foto: Wielercafes.nl

Op bezoek bij: ‘Joost’

Laatste update: 21 maart 2024, 15:10 uur
Laatste update: 21 maart 2024, 15:10 uur

Op pad gestuurd door m’n vrienden van wielercafes.nl om eens bij Joost langs te gaan. Dit wordt een verhaal welke verschillend is dan mijn voorgaande, maar desondanks ook met veel raakvlakken.

‘Joost’ in Goirle

Is Joost een wielercafé? Bijna. En daar wordt zeer binnenkort de laatste stap voor gezet, want binnenkort verkoopt eigenaar Joost Mutsaers ook zelf gebakken appeltaart. Zeer wenselijk, aangezien je als wielerliefhebber natuurlijk wel iets wil kunnen eten tijdens je pauze bij een wielercafé.

Maar wat is het op moment van mijn bezoek dan al wel? Een jongensdroom van de wielertoerist. Je zegt je baan op en gaat doen waar je hart en passie ligt. Zelf fietsen bouwen, koffie ontwikkelen en bier brouwen. Wow! Sommige dingen laten zich niet zo makkelijk in een hokje plaatsen.

Route

Gezien het waterpeil in de bossen, besluit ik tijdens mijn rit over de weg naar Goirle te gaan. Ook om niet helemaal onder de modder bij Joost aan te komen. Op te terugweg aan de westzijde van Poppel heb ik nog een aantal mooie gravelstroken gereden. Leuke nieuwe paden en het lag er best redelijk bij. Hier ga ik zeker eens terugkomen.

Impressie

Het hoogtepunt hier is heel duidelijk. De passie van eigenaar Joost. Bij een wielercafé ligt de naderdruk vaak op café. Dat is bij Joost niet zo. Hij heeft zijn eigen fietsen merk: Joost. Schitterende carbon fietsen helemaal custom made. Samen met de klant stelt hij je droomfiets samen van een 3D geprint zadel op maat tot de nippels van de wielen. Maar dat is niet het enige. In zijn idyllisch winkelpand kun je genieten van zijn zelf gebrande koffie. Het is een fijnproever en onder get genot van een goede bak koffie heb ik aan mogen horen hoe hij zijn zaak heeft opgebouwd. Naast de Joost Fietsen en Joost Koffie, maakt hij ook zijn zelf gebrouwen Joost Bier. En binnenkort voegt hij hier ook nog zelfgebakken appeltaart aan toe. Smullen dus!

Wil je langskomen, dan kan dat momenteel op woensdagmiddag of vrijdagmiddag. Op andere dagen is hij regelmatig open, maar is het goed vooraf te vragen of hij er is. Je kunt bij hem langskomen voor een babbeltje over fietsen. De koffie is een soort service van de zaak en verder is er nog geen uitgebreide menukaart. Binnenkort is er dus wel taart verkrijgbaar bij Joost in Goirle.

Conclusie

Joost in Goirle is geen typisch of standaard wielercafé, maar eigenaar Joost leeft zijn droom en doet dit met passie. Kwaliteit en vakmanschap straalt af in alles wat hij doet. De combinatie van mooie fietsen samen met heerlijke koffie maakt dat dit de moeite waard is om alvast eens op zijn website te kijken. Zeker wanneer hier vanaf eind maart 2024 ook zijn eigen appeltaart verkrijgbaar is zal het zonder twijfel een aangename pauzeplek zijn voor tijdens je fietsritten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.