Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Terugblik Rondje Wielercafes 2021

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:39 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:39 uur
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De eerste editie van Rondje Wielercafes zit er op. En wat hebben we genoten! Vier dagen lang reden honderden fietsers verspreid door Nederland langs diverse wielercafés. Tijd om terug te blikken op de eerste editie van Rondje Wielercafes.

Amper een jaar geleden werden de ideeën voor een website met alle wielercafés van Nederland pas concreet. Na maanden bouwen en proberen werd afgelopen oktober de website wielercafes.nl gelanceerd. Niet veel later ontstond ook het idee van een eigen evenement. Nu, nog geen half jaar later, zit de eerste editie van Rondje Wielercafes er alweer op.
Mede dankzij alle deelnemers, wielercafés en partners kijken we terug op een geslaagde eerste editie. Graag willen we alle deelnemers, wielercafés en partners Racefietsroutes.nl, Coup d’barre en Café Copain allemaal ontzettend bedanken.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes - Trapperie de Werkplats - wielercafes.nl (2)
Rondje Wielercafes 2021 - Parijs is nog ver - wielercafes.nl (14)

Wielercafés

Niet alleen op de fiets, maar ook bij de wielercafés werd volop genoten.

Zo werd het evenement door Trapperie de Werkplats in Sevenum aangegrepen om de opening op af te stemmen. Na een lange tijd van stofhappen en verbouwen was het begin mei dan eindelijk zover. De eerste dagen – met volle terrassen – werden hier gecombineerd met de eerste editie van Rondje Wielercafes.

Bij wielercafé De Proloog in Amerongen haalden ze nog de deelnemers van de Race around the Netherlands binnen toen het evenement begon. Vier dagen lang kleurden vele blije en voldane gezichten het terrein rondom het wielercafé onderaan de Amerongsse Berg.

Berc Bike in Zeddam heeft nog nooit eerder zoveel gasten mogen en kunnen ontvangen. Na de opening van dit wielercafé in 2020 moesten zij de deuren door de aanhoudende lockdown namelijk helaas maandenlang gesloten houden. Het enthousiasme was er zeker niet minder om! Wie hier startte ontving hier behalve overheerlijk bananenbrood en heerlijke koffie ook een ware collectors item: een speciaal voor het evenement bedrukte bidon.

De inschrijvingen vanaf Parijs is nog ver namen een duidelijk toevlucht zodra bekend werd dat er bierpakketten te verdienen waren. Ondanks dat het huiselijke wielercafé geen mensen binnen mocht ontvangen waren er ook hier blije gezichten te zien op het terras. Vele deelnemers gaven aan hier graag nog eens terug te komen.

Bij de Cyklist in Eindhoven was er groot uitgepakt met de vernieuwing van het terras. Er werd dan ook volop bourgondisch genoten van het heerlijke bier en de malse burgers.

Onderweg werden in Arnhem nieuwe plannen gesmeden. De korte pauze van de drie heren van Watals!? De wielerpodcast was genoeg om het aanstekelijke enthousiasme van Jeroen van Roekel over te nemen. Binnenkort zal er daarom een Podcast worden opgenomen vanuit deze locatie in bosrijke omgeving.

Door het hele land

😍 Het was geweldig om de honderden deelnemers verspreid door het land zo te zien genieten van de afwisselende routes en de zonnige terrassen. Van beginnende fietsers tot ervaren wedstrijdrenners en van deelnemers met hun eerste kilometers van het jaar tot koppels die er een complete fietsvakantie van maakten. Stuk voor stuk hadden ze een brede glimlach op hun gezicht voor, tijdens en na het rijden van Rondje Wielercafes.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl (25)
Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl (28) @cycling_deb

foto: @cycling_deb

Foto's

Heb jij foto’s en/of video’s gemaakt tijdens deze eerste editie van Rondje Wielercafes? Mail deze dan door! Dit kan naar ruben@wielercafes.nl, bij voorkeur via Wetransfer.com.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl (3)
Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl (14)

Vervolg

Dankzij het enthousiasme en de betrokkenheid van zowel deelnemers als café-eigenaren hebben we besloten dat er een vervolg komt! Sowieso volgend jaar en wellicht zelfs al eerder.. •

foto: @cycling_deb
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Laatste nieuws

Niks missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.