foto: Pim Ras Fotografie

16 maart: wieleravond met Peter Winnen in Doetinchem

Laatste update: 11 maart 2024, 23:18 uur
Laatste update: 11 maart 2024, 23:18 uur

Op 16 maart om 20.00 uur is Peter Winnen, oud-wielrenner, te gast bij Wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem. Hij komt niet alleen: hij neemt zijn zonen mee en ook de getalenteerde broers Joris en Pepijn Reijnderink uit Ruurlo zijn op de afspraak.

Programma

De aanleiding voor deze avond is de Wielerboekenweek met als thema “Bij ons in de familie”, waar Peter Winnen de eregast zal zijn. Zijn zoon David is ontwerper van ‘Peter Winnen Cycles’ en zijn andere zoon heeft sinds kort het toerfietsen ontdekt. Hebben deze zoons iets van het talent van hun vader geërfd? Daarnaast zijn de jonge renners Pepijn en Joris Reinderink aanwezig. Het familie-thema wordt verder omlijst door muziek, een quiz en een gesproken column. Tot slot wordt bekend gemaakt welke titel is verkozen tot Beste Wielerboek van het jaar.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje-Wielercafes-2022-wielercafes.nl-183-scaled

Wielercafes.nl

Rondje-Wielercafes-in-de-Tour-2023-2-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Datum en Locatie

Het wielerboekencafé met Peter Winnen en zonen vindt plaats in wielercafé Parijs is nog ver.

Datum: 16 maart 2024 vanaf 20.00 uur.
Locatie: Wielercafé Parijs is nog ver – Spinbaan 21c 7005 AD Doetinchem

Om 20:00 uur gaat het programma van start. Tickets zijn online verkrijgbaar bij wielercafé Parijs is nog ver. Voor de eerste 40 aanmeldingen is er het eigen boekenweekgeschenk ‘De sportheld en andere wielernotities’ geschreven door Peter Winnen. Dus meld je snel aan om deze bijzondere uitgave te bemachtigen!

De tekst gaat onder de foto verder

Parijs-is-nog-ver-in-Doetinchem-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

foto: capovelo

foto: Capovelo

Peter Winnen

Peter Winnen is de schrijvende wielrenner die in de jaren ’80 zijn hoogtijdagen beleefde. Winnen was een klimmer, maar wist daarnaast goede klassementen te rijden. In 1981 en 1983 heeft hij de etappes op de Alpe d’Huez gewonnen in de Tour de France. Zijn beste prestatie in La Grande Boucle was een derde plek in 1983. Dat jaar werd de Tour gewonnen door Laurent Fignon, vanwege zijn bril bijgenaamd Le Professeur. In 1990 werd Winnen Nederlands Kampioen op de weg in Meerssen.

Na zijn actieve wielercarrière heeft Winnen het boek ‘Van Santander naar Santander’ geschreven, waarin hij terugblikt op zijn eigen opkomst en carrière. Ook heeft Peter Winnen tot 2022 een column in de Volkskrant gehad waarin hij op zijn eigen filosofische wijze de verrichtingen van het peloton beschreef.

De tekst gaat onder de foto verder

Peter-Winnen-Parijs-is-nog-ver-wielercafes.nl

foto: Peter Winnen Cycles

foto: Pim Ras Fotografie

foto: Pim Ras Fotografie

Pepijn en Joris Reinderink

De broers Pepijn en Joris Reinderink zijn aanstormende talenten uit de Gelderse Achterhoek. Pepijn Reinderink (21) is een begaafd wielrenner uit Ruurlo die in januari 2024 vervroegd naar de hoofdmacht van Soudal Quickstep is doorgestoomd. De stap van Pepijn naar the wolfpack komt niet uit de lucht vallen. Hij haalde aansprekende resultaten waaronder een eerste plaats bij het Nationaal Kampioenschap op de weg bij de beloften in 2023. Zijn jongere broer Joris (20) koerst sinds dit seizoen bij Metec Solarwatt, onder de vleugels van ploegleider Arjan Ribbers.

De tekst gaat onder de foto verder

Pepijn-Joris-Reinderink-Parijs-is-nog-ver-wielercafes.nl

foto: Regio8.nl

Pepijn & Joris Reinderink - wielercafes.nl _luukstam

foto: Luuk Stam

Verkiezing van het beste Nederlandse Wielerboek

Sinds het najaar van 2023 heeft wielercafé Parijs is nog ver een omvangrijke boekenkast met mooie wielerboeken. Bibliothecaris Pieter Kramer en kastelein Gerrit Geuvers zijn op zoek naar het beste wielerboek. Dat is een lastige zoektocht. De ene wil het geluid van de derailleur uit de pagina’s horen ratelen en de ander droomt liever weg bij een spannend plot middenin het peloton. Om de keuze gemakkelijker te maken wordt er dit jaar een verkiezing georganiseerd.

De verkiezingscommissie bestaande uit Cramer, Geuvers, fans en auteurs van wielerboeken heeft een groslijst samengesteld met maar liefst 36 titels. De genomineerde boeken inclusief een korte toelichting kun je hier vinden. Stemmen op het beste wielerboek kan via dit formulier in Google Docs. De stembussen sluiten op 10 maart en de titel van het Beste Wielerboek zal worden bekend gemaakt tijdens het wielerboekenbal op 16 maart.

De tekst gaat onder de foto verder

Parijs-is-nog-ver-in-Doetinchem-wielercafes.nl-127

Wielercafes.nl

Parijs-is-nog-ver-in-Doetinchem-De-Sportheld-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Wij zijn benieuwd wat Peter Winnen deze jongens nog kan bijbrengen op 16 maart in Doetinchem. Jullie ook?

Update: Deze wieleravond is uitverkocht.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.