foto: Den Doortrapper

2e Retrokoers in Brecht

Laatste update: 16 juni 2024, 13:48 uur
Laatste update: 16 juni 2024, 13:48 uur

Na het succes van de eerste retrokoers in Brecht komt er op 22 juni 2024 een vervolg. Deze koers voor jong en en oud zal net als vorig jaar weer pal voor het wielercafé Den Doortrapper starten. Dit is tevens de thuisbasis van het organiserende WTC Den Trapas.

Authentieke fietsen van 40 jaar en ouder met commandeurs op de buis en zonder aerodynamische onderdelen. Je ziet ze volop in zogeheten retrokoersen. De renners hebben geen wedstrijdlicentie en zijn er vaak gekleed in in herkenbare wielerkleding. Een waar genot om te aanschouwen voor iedereen die de wielerhistorie een warm hart toedraagt.

Diverse wielercafés zoals Bar Bruur en Den Blauwen Hoek zijn al betrokken in de organisatie vaan een dergelijke wielerkoers. In september zal er weer een nieuwe editie van de retrokoers in Duffel plaatsvinden, net als vorig jaar.

De tekst gaat onder de foto verder

Retrokoers vanaf Den Doortrapper in Brecht - wielercafes.be (1)

foto: Den Doortrapper

Retrokoers vanaf Den Doortrapper in Brecht - wielercafes.be (3)

foto: Den Doortrapper

WTC Den Trapas

Fietsclub ‘WTC Den Trapas’ staat klaar om je opnieuw mee te nemen op een reis door de tijd, waarbij we de charme van het retro wielrennen omarmen. Dit jaar belooft de Brechtse retrokoers wederom een meeslepende ervaring te worden, met een uitdagend parcours dat je terugbrengt naar de dagen van weleer.

Of je nu snelle benen hebt of gewoon op zoek bent naar een dag vol plezier en vertier, er is voor elk wat wils op de Brechtse retrokoers. Voor de jeugdrenners wordt er een aparte koers georganiseerd. Zij kunnen deelnemen op hun normale tweewielers.

De tekst gaat onder de foto verder

Retrokoers vanaf Den Doortrapper in Brecht - wielercafes.be (4)

foto: Den Doortrapper

foto: Robin Fasseur

foto: Robin Fasseur

Programma

Wil jij graag deelnemen aan deze retrokoers? Trek dan je beste retro-outfit aan, haal je stalen ros van stal en maak je klaar voor een dag vol plezier, avontuur en nostalgie.

14:00 uur – Den Doortrapper is geopend
17:00 uur – Start Jeugdkoers (geboortejaar 2015 en jonger)
18:00 uur – Start Retrokoers (geboortedatum 22 juni 2006 en eerder)
21:00 uur – Voetbalwedstrijd België-Roemenië op groot scherm
22:45 uur – Retro Afterparty met DJ VOEZE en DJ Stig

De tekst gaat onder de foto verder

Den Doortrapper in Brecht - wielercafes.be (11)

Wielercafes.nl

Den Doortrapper in Brecht - wielercafes.be (10)

Wielercafes.nl

Inschrijven

Inschrijven voor de retrokoers kan via een aanmeldformulier bij WTC Den Trapas. Inschrijfgeld voor de jeugdkoers is er niet. Senioren betalen voor deelname aan de retrokoers 12 Euro. Leden van de Cycling Vlaanderen krijgen 4 Euro korting.

Afterparty

Na afloop van deze bijzondere dag staat wielercafé Den Doortrapper centraal voor een heuze afterparty. Of je nu een fervente danser bent of gewoon wilt genieten van de gezelligheid en de unieke sfeer, de afterparty van de Brechtse retrokoers Den Doortrapper biedt voor elk wat wils,

De tekst gaat onder de foto verder

Dus trek je dansschoenen aan, zet je zorgen opzij en dans de avond weg op de nostalgische deuntjes van DJ Voeze. Het wordt een avond om te koesteren, vol plezier, muziek en gezelligheid in een authentieke retro-omgeving.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.