Wielercafes.nl

Pop-up wielercafé tijdens NK Wielrennen

Laatste update: 16 juni 2024, 13:48 uur
Laatste update: 16 juni 2024, 13:48 uur

Op zondag 23 juni 2024 wordt er weer gestreden om het rood-wit-blauw. Dit jaar zal het Nederlands Kampioenschap wielrennen worden verreden in de regio Arnhem. Als onderdeel van de side-events wordt er dit jaar ook een pop-up wielercafé georganiseerd.

Zowel de titelstrijd bij de Beloften, Elite-vrouwen als Elite-mannen worden in Arnhem verreden. Het publiek kan zodoende rekenen op een hele dag koers in en rondom Arnhem. Met de Posbank om de hoek pakken de deelnemers de nodige hoogtemeters mee. Helaas is publiek op deze dag niet welkom in het natuurgebied. Wielerfans kunnen het NK wel van dichtbij bekijken op andere delen van het parcours.

In 2016 was het de Arnhemse Maarten Tjallingii die op ‘zijn‘ Posbank de eerste bergtrui in de Giro d’Italia van dat jaar wist te veroveren. Die etappe finishte net als het NK dit jaar ook in Arnhem.

De tekst gaat onder de foto verder

Maarten Tjallingii op Posbank _Gerard Burgers

foto: Maarten Tjallingii tijdens Giro d'Italia

Giro d'Italia op Posbank _Gerard Burgers

foto: Posbank tijdens Giro d'Italia

Programma NK Wielrennen

Op zondag 23 juni 2024 worden er drie wegkoersen verreden. De start van deze koersen is de Markt in Arnhem, pal voor de Eusebiuskerk.

Tijden Categorieën Afstand Posbank omlopen Arnhem omlopen
08:30 uur Beloften 139 km 5 7
10:35 uur Elite vrouwen 139 km 5 7
12:40 uur Elite mannen 199 km 7,25 7,25

De finish in deze categorieën is onderaan de Zijpendaalseweg, op de plek waar ook het pop-up wielercafé zal plaatsvinden.

De Beloften worden omstreeks 11:45 uur terug verwacht. Voor de Elite-vrouwen is dit 15:00 uur en de finish van het hoofdnummer met de Elite-mannen zal naar verwachting omstreeks 17:15 uur zijn. Op die manier is er van ‘s morgens tot het einde van de middag reuring in het centrum van Arnhem.

De tekst gaat onder de foto verder

NK Wielrennen 2024

Wielercafes.nl

ARNHEM (NED) CYCLING, SIMAC LADIES TOUR, September 4th 2021,

Wielercafes.nl

NK Tijdrijden

Het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden wordt niet verreden op deze dag of in deze regio. Deze vinden namelijk plaats op woensdag 19 juni 2024 in Steenbergen, Noord-Brabant. Voor alle onderdelen kijk je bij de KNWU.

Pop-up wielercafé

Rondom het NK in Arnhem worden diverse side-events georganiseerd, waaronder een pop-up wielercafé. Dit wielercafé vindt je aan de Zijpendaalseweg in Arnhem ter hoogte van het Watermuseum en is geopend van 12.30 uur tot ongeveer 18.00 uur.

De presentatie is in handen van presentator en podcastmaker Rob van Gameren. Hij gaat tijdens het pop-up wielercafé in gesprek met wielrenners en oud-sporters. Op zijn geheel eigen wijze wisselt hij voor- en nabeschouwing af met spannende wielerverhalen.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé tijdens NK Wielrennen 2024

Wielercafes.nl

Rob van Gameren - Presentator wielercafé NK Wielrennen

foto: Sportnieuws

Huldigingen

De huldigingen vinden plaats op de plek waar ook het pop-up wielercafé wordt verzorgd, aan de Zijpendaalseweg in Arnhem. Vanaf de startlocatie op de Markt is dit zo’n 2 kilometer verderop.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Cor Vos

Live muziek

Van begin tot einde is er tussendoor bij het pop-up wielercafé live muziek te horen van de Goldies. Dit zijn vier rasmuzikanten die al sinds 1990 samen spelen en al diverse internationale prijzen hebben gewonnen. In samenwerking met Park Open spelen zij onder andere Rock ‘n’ roll, jaren ’60, Pop, Country en Nederlandstalig.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: De Goldies

Tickets

Het pop-up wielercafé is gratis toegankelijk voor iedereen. Vooraf tickets kopen is dus niet nodig.

Bereikbaarheid

Het NK Wielrennen is het best lopend, per fiets of met het openbaar vervoer te bereiken. De route van station naar start en finish is met oranje fietsen aangegeven.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.