foto: Velozine.nl

4 februari: WK Veldrijden in Tábor

Laatste update: 2 februari 2024, 12:32 uur
Laatste update: 2 februari 2024, 12:32 uur

Eindelijk is het moment daar, waar veel liefhebbers van de cross reikhalzend naar hebben uitgekeken: het Wereldkampioenschap Veldrijden. Dit mondiale kampioenschap zal van 2 tot en met 4 februari worden betwist in het Tsjechische Tábor. Welke toppers mogen er in seizoen 2024/2025 een jaar lang de regenboogtrui in het veld dragen?

Het parcours is bijna 3 kilometer lang en is een echte weidecross. Vanwege het milde weer in Tsjechië wordt er deze keer geen sneeuw- of moddercross verwacht. Dit neemt niet weg dat sommige stroken er absoluut wat vettig bij zullen liggen. Om de spanning te verhogen is het parcours voorzien van twee bruggen en twee trappen. Ook zullen de beruchte balken aanwezig zijn, ditmaal op een strook omhoog.

Programma vrijdag 2 februari 2024
Op vrijdag 2 februari wordt er een klein voorproefje gegeven met de Mixed Team Relay in de vroege middag.

12:35 uur: Mixed Team Relay

Programma zaterdag 3 februari 2024
Op zaterdag 3 februari barst de strijd echt los, met achtereenvolgend de junioren vrouwen U19, beloften mannen U23 en met als afsluiting de elite vrouwen. Zal het weer uitdraaien op een sprint à deux tussen Puck Pieterse en Fem van Empel? Of weet een andere renster op zaterdagmiddag te verrassen?

11:05 uur: Junioren vrouwen
12:35 uur: Beloften mannen
14:35 uur: Elite vrouwen

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Velozine.nl

Programma zondag 4 februari 2024
Op zondag 4 februari wordt gestart met junioren mannen U19, vervolgens de beloften vrouwen U23, om af te sluiten met het hoofdgerecht: de strijd tussen de elite mannen. Weet Mathieu van der Poel na een bijzonder succesvol seizoen zijn zesde wereldtitel in het veld veilig te stellen? Of moet MvdP serieus rekening houden met jongere favorieten zoals Thibaut Nys en Michael Vanthourenhout, aangezien zijn eeuwige rivaal Wout van Aert het WK overslaat? Trakteert Zdeněk Štybar het wielerpubliek in zijn thuisstad Tabór op een knallende afsluiting van zijn allerlaatste seizoen als prof ooit door voor een podiumplek te rijden?

11:05 uur: Junioren mannen
12:35 uur: Beloften vrouwen
14:35 uur: Elite mannen

Volg WK Veldrijden vanuit wielercafé

Dat en meer volg je uiteraard op groot scherm in je favoriete wielercafé. Natuurlijk is het WK ook een goede gelegenheid om eens een uitstapje te maken naar een ander wielercafé om daar de sfeer te proeven. Op verschillende locaties wordt een mooi randprogramma georganiseerd rondom de cross en die lichten wij graag even uit.

De Musette

De tv-uitzending van Sporza wordt ditmaal live uitgezonden vanuit De Musette in Boom (België) op zowel zaterdag 3 februari als zondag 4 februari. Ook jij kunt bij deze live uitzending aanwezig zijn met onder andere Karl Vannieuwkerke, de bekende verslaggever en presentator van Vive le Vélo.

Er zijn slechts nog enkele tafels vrij voor dit evenement, dus twijfel niet te lang!
De toegang is gratis en reserveren kan per e-mail via: demusette@deschorre.be .

De tekst gaat onder de foto verder

De-Musette-in-Boom-wielercafes.nl

foto: Britt Guns

Wielercafé-De Musette-wielercafes.nl

foto: Britt Guns

Trapperie de Werkplats, Sevenum

Op zaterdag 3 februari vindt gelijktijdig met het WK Veldrijden de Kwaremont Hazy IPA Tour plaats en proeven Laurens ten Dam & Stefan van de Live Slow Ride Fast-podcast voor het eerst hun eigen Live Slow Ride Fast IPA Dirty Blond van de tap. Dit wordt gevierd met een toertocht op de fiets door Brabant en Limburg langs maar liefst zes cafés. Op zaterdag 3 februari wordt er om 10:00 uur gestart bij Trapperie de Werkplats in Sevenum om rond 14:00 uur aan te komen bij Cyklist in Eindhoven.

De tekst gaat onder de foto verder

Trapperie-de-Werkplats-wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Cyklist-Eindhoven-Wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Cyklist, Eindhoven

Bij Cyklist gaat het groot scherm aan, om samen met Laurens en andere liefhebbers in te schakelen bij de dames elite, onder het genot van een lekkere Kwaremont Dirty Blond IPA. Na afloop van deze race trekt de toertocht weer verder naar het volgende adres in Geldrop, maar niets houdt je tegen om lekker te blijven hangen bij Cyklist voor een heerlijk bord verwarmende pasta en een nabeschouwing.

In welk wielercafé ben jij met je wielervrienden te vinden tijdens dit WK Veldrijden?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.