Wielercafes.nl

9 februari: wielercafé 'Leve de Koers!' Ladiesnight - Terneuzen

Laatste update: 14 februari 2024, 18:40 uur
Laatste update: 14 februari 2024, 18:40 uur
Op 9 februari 2024 is het zover: ‘Leve de Koers!’ Ladies Night 2024 in Terneuzen. Het wordt een avond met spraakmakende gasten uit het vrouwenpeloton, de bekende wielerquiz ‘Petje op, Petje af’ en een loterij met prachtige prijzen. De presentatie van dit pop-up wielercafé is in handen van Ine Beyen en José de Cauwer, beiden bekend van Sporza.

Programma

‘Leve de Koers!’ duikt op 9 februari helemaal in het vrouwenpeloton. De presentatie van deze avond wordt verzorgd door het duo Ine Beyen en José de Cauwer, beiden bekend van Sporza. Journalist Rik Vanwalleghem zal op diepgaande wijze de gasten interviewen. Ook hij is geen onbekende in het wielrennen: hij schreef talloze biografieën, onder andere over Eddy Merckx en José de Cauwer.

Daarnaast zal het spel ‘Petje op, petje af’ worden gespeeld en vindt er een loterij plaats met mooie wielerprijzen. Lees snel verder voor meer over deze mooie avond.

De tekst gaat onder de foto verder

Pop-up-wielercafé-Leve De Koers-Ladiesnight-Flyer-wielercafes.nl

foto: Leve de koers!

Zaal-Leve-De-Koers-wielercafes.nl

foto: Leve de koers!

Gasten

Deze avond zijn twee bekende rensters met een rijk palmares uit het verleden aanwezig, om samen met Rik Vanwalleghem terug te blikken op hun carrière. Daarnaast zullen ook de jonge talenten Shirin van Anrooij en Elena van der Veeken hun opwachting maken.

Leontien van Moorsel begon haar wielercarrière eind jaren tachtig. Na een diep dal door een eetstoornis kwam ze terug: sterker dan ooit. Leontien pakte talloze prijzen op de weg, de baan en was houder van het werelduurrecord. Na de Olympische Spelen van 2004 in Athene zette ze een punt achter haar carrière als wielerprof.

Keetie van Oosten Hage behoorde in de jaren ’60 en ’70 zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop. Zij werd tweemaal wereldkampioen op de weg, in 1968 en 1976.

De tekst gaat onder de foto verder

Shirin-van-Anrooij-wielercafes.nl

foto: Leve de koers!

Leontien-Van-Moorsel-Leve-De-Koers-wielercafes.nl

foto: Leve de koers!

Shirin van Anrooij is een van de smaakmakers van dit moment. Als Juniore won ze prijzen op de weg en in het tijdrijden. In het veld heeft ze bij de Elite de nodige Wereldbeker-manches gepakt. Op de weg komt ze sinds 2020 uit voor Lidl-Trek. Dit jaar start Shirin haar wegseizoen in de Setmana Ciclista Valenciana.

Elena van der Veken is een jong Zeeuws wielertalent met nu al een indrukwekkende staat van dienst. Zij werd reeds 4x Nederlands kampioene veldrijden en 3x Nederlands kampioene op de weg in haar leeftijdscategorie.

Datum en locatie

Het pop-up wielercafé ‘Leve de Koers!’ Ladiesnight is deze editie wederom te gast bij het cultuurpodium van Terneuzen, Porgy en Bess.

Datum: 9 februari 2024 vanaf 19:00 uur
Locatie: Porgy en Bess – Noordstraat 52, 4531 GJ Terneuzen

De zaal van het wielercafé zal openen om 19:00 uur en om 20:00 uur gaat het programma van start. Tickets zijn online verkrijgbaar bij Porgy en Bess. Wacht niet te lang met bestellen, want op=op!

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Leve de koers!

Loterij

Deze avond vindt de traditionele loterij weer plaats met tal van mooie, fiets-gerelateerde prijzen. Er is wielerkleding te winnen zoals jerseys, sokken en overschoenen, maar ook wieltassen en fietscomputers. De hoofdprijs is een absolute klapper: een dagje mee in de ploegleidersauto van BEAT-Cycling tijdens de Omloop van de Braakman in Philippine, Zeeland.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Leve de koers!

Houd onze nieuwsberichten en nieuwsbrief in de gaten, want er komt dit voorjaar nog meer moois aan in Zeeuws-Vlaanderen. Een klein tipje van de sluier: de Scheldeprijs gaat dit jaar van start in Terneuzen en daar hoort natuurlijk een pop-up wielercafé bij.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.