foto: Scheldeprijs.be

1 april: pop-up Wielercafé Scheldeprijs in Terneuzen

Laatste update: 26 maart 2024, 14:27 uur
Laatste update: 26 maart 2024, 14:27 uur

Op woensdag 3 april start voor de zesde keer de grote eendagskoers de Scheldeprijs vanuit Terneuzen. De gemeente Terneuzen laat de 112e editie van deze voorjaarsklassieker niet onopgemerkt voorbij gaan en organiseert in samenwerking met ‘Leve de Koers!’ uit Terneuzen een pop-up wielercafé in het Scheldetheater.

Programma

Op maandag 1 april staat een avond vol boeiende wielerverhalen op het programma in Terneuzen. Dit wielercafé is een mooie gelegenheid om je voorafgaand aan de Scheldeprijs onder te dompelen in de wielersfeer. Presentator Frits Bakker gaat op ontspannen wijze in gesprek met zes wielerspecialisten, ter ere van de start van de Scheldeprijs op woensdag 3 april.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Scheldeprijs.be

De Scheldeprijs is een van de oudste eendagskoersen van Nederland en Vlaanderen. De eerste editie werd georganiseerd in 1907, wat de koers nog ouder maakt dan De Ronde van Vlaanderen. De Scheldeprijs geniet voornamelijk aanzien onder sprinters en wordt ook wel het officieus wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. De start in Zeeland geeft vaak garantie op spectaculaire waaiers door de harde wind en het open landschap. De laatste jaren draaide de finale uit op een zinderende massasprint, waarvan Jasper Philipsen de meest recente winnaar is.

 

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Scheldetheater.nl

Gasten

Adrie van der Poel is niet alleen de vader van huidig wereldkampioen Mathieu van der Poel, maar heeft zelf ook de nodige prijzen gepakt op de fiets. In 1985 won hij zelf de Scheldeprijs en de voormalig wielrenner en veldrijder stat bekend om zijn technische en tactische kennis van de wielersport.

Roger de Vlaeminck beter bekend als ‘Monsieur Paris-Roubaix’, is een van de grootste Belgische renners aller tijden. Op zijn indrukwekkend palmares prijkt ook de overwinning van de Scheldeprijs in 1970. Na zijn rijke carrière als profwielrenner ging hij aan de slag als ploegleider bij diverse wielerploegen.

Natascha Knaven is een voormalig Nederlands profrenster die uitblonk in het veld, op de baan en op de weg. Tegenwoordig is ze naast fysio- en manueel therapeut ook eigenaar en teammanager bij het ontwikkelingsteam van AG Insurance NXTG, de vrouwenwielerploeg gelieerd aan Soudal-Quickstep.

José De Cauwer is een voormalig Belgisch profwielrenner. Velen kennen hem als commentator van Sporza en hij wordt geroemd om zijn feitenkennis van de grote rondes en wielerklassiekers.

Frank van Zitteren is sinds 2019 koersdirecteur van de Scheldeprijs. Daarvoor was hij ruim 20 jaar actief als wedstrijdcommissaris voor de bekendste wielerwedstrijden in België.

Frank van Hulle is wethouder in de stad Terneuzen en daarnaast fervent wielerliefhebber.

De tekst gaat onder de foto verder

Scheldeprijs-Adrie-van-der-Poel-wielercafes.nl

foto: Omroep Brabant

Scheldeprijs-Natascha-Knaven-wielercafes.nl

foto: Topatleten.be

Datum en locatie

Wielercafé Scheldeprijs 2024 vindt plaats in het Scheldetheater in Terneuzen.

Datum: 1 april 2024 vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur.
Locatie: Scheldetheater – Westkolkstraat 16 4531 AW Terneuzen

De zaal van het wielercafé zal openen om 19:00 uur en om 19:30 uur gaat het programma van start. Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Scheldetheater. Wacht niet te lang met bestellen, want op=op!

Houd onze Instagram in de gaten, want wij mogen iets leuks aankondigen in samenwerking met ‘Leve de Koers!’ in aanloop naar de Scheldeprijs.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.