foto: Brabants wielercafé

Brabants wielercafé stapt niet meer op

Laatste update: 26 maart 2024, 14:19 uur
Laatste update: 26 maart 2024, 14:19 uur

Brabants Wielercafé stapt definitief af. Peet Kappen (57) uit Nuland en Ossenaar Jos de Louw (68) hadden graag nog een 37e editie van hun Brabants Wielercafé willen organiseren, maar om meerdere redenen komt het hier niet meer van.

Peet Kappen en Jos de Louw benadrukken dat ze met een bezwaard gemoed definitief stoppen met het pop-up Brabants Wielercafé. Maar wat graag hadden ze nog die 37e editie en méér aan de indrukwekkende reeks wieleravonden in Oss toegevoegd. Editie 36, georganiseerd op 1 november 2023 jl. met onder andere voormalig wielerprof Niki Terpstra en Studio Sport-presentatrice Dione de Graaff bleek de laatste.

De tekst gaat onder de foto verder

Brabants pop-up wielercafe stopt ermee - wielercafes.nl (4)

foto: Brabants Wielercafé

Brabants pop-up wielercafe stopt ermee - wielercafes.nl (3)

foto: Brabants Wielercafé

Peet Kappen geeft aan dat hij niet één reden heeft om te stoppen. Het heeft zeker niet te maken met een gebrek aan motivatie of Wielercafé-moeheid. Enkele jaren geleden vroegen ze zich binnen de organisatie al af hoelang ze nog vooruit zouden kunnen komen met grote namen uit wielrennen. Dat moment lijkt nu te zijn gekomen: Peet heeft vrijwel alle aansprekende renners uit Nederland en België mogen interviewen.

Hij geeft aan dat het na zo’n 150 gasten steeds lastiger is om oud-renners uit te nodigen met mooie verhalen. In de afgelopen achttien jaar is het peloton flink uitgedund, de vijver waarin ze visten was een heel eind leeg. Toch bestond er nog een verlanglijstje voor de toekomst: de beoogde hoofdgasten voor 10 april a.s. waren Tom Boonen en Bart Brentjens (ex-MTB), maar helaas hebben zij beiden afgezegd vanwege een verblijf in het buitenland tegen die tijd.

De tekst gaat onder de foto verder

“Als het niet meer lukt om het affiche te vullen met een aansprekend programma, is het sowieso tijd om te stoppen.”

Brabants Wielercafé was een succesvol fenomeen en heeft veel navolging gekregen in binnen- en buitenland. Peet realiseert zich dat een hoop vaste gasten teleurgesteld zullen zijn in deze keuze.

De eerste editie van Brabants Wielercafé werd in februari 2006 gehouden in Zaal ‘t Putje in Oss, met Peter Winnen als enige gast. Gelijktijdig brachten Kappen en De Louw samen met Jos’ zoon Tom het wielerblad Helden uit. Dankzij lovende recensies in onder andere de Volkskrant, voelden ze direct de wind in de rug. De Brabantse gemoedelijkheid straalde niet alleen van de pagina’s af, maar was ook merkbaar in de zaal. ‘t Putje werd al snel te klein voor de succesvolle wieleravonden en Brabants Wielercafé nam toen intrek in cultuurpodium Groene Engel in Oss.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: brabantcycling

foto: brabantcycling

Hennie Kuiper bij Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: brabantcycling

Tot slot spreekt Peet zijn dank uit aan de muzikanten van De Meet, columnist Jace van de Ven, alle betrokken vrijwilligers en de enthousiaste tafelgasten. Henk Theuns en Jo Nederkoorn zorgden voor een sfeervolle aankleding van Brabants Wielercafé met allerhande wielershirts. Peet benadrukt nog maar eens dat hij Brabants Wielercafé zeker gaat missen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.