Wielercafes.nl

De gezichten achter Crossroads Nijmegen

Laatste update: 2 mei 2024, 22:29 uur
Laatste update: 2 mei 2024, 22:29 uur

De dromen en voorzichtige eerste plannen voor een wielercafé in Nijmegen werden al jaren terug besproken. Wielercafés in binnen- en buitenland werden bezocht en diverse gesprekken met experts uit de industrie werden gevoerd. Nu de opening van Crossroads aanstaande is, wordt het tijd om kennis te maken met mensen achter het nieuwe wielercafé in de oudste stad van Nederland.

Wie een eigen zaak begint die op de wielersport is gericht heeft vaak zelf al de nodige ervaring in deze sportwereld. Zo ook het duo Romy de Bruijn en Yannick Runhart die de stap hebben durven nemen om een eigen wielercafé in Nijmegen te openen. In hun tijd bij Team Sunweb passeerden vele facetten van de wielersport de revue, zoals materiaal en kleding. De kennis en ervaring die is opgedaan bij hun vorige werkgever, zal in het concept van Crossroads Nijmegen ook zeker van meerwaarde zijn.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Romy de Bruijn

Als klein meisje moest Romy de Bruyn het in mountainbikewedstrijden regelmatig opnemen tegen jongens van haar eigen leeftijd, waaronder Yannick. Het fanatisme spatte er vanaf. Elk weekend werden er weer wedstrijden op de mountainbike afgewerkt waarbij de successen dan ook niet uitbleven. Met diverse ereplaatsen op NK’s en andere koersen zoals de BeNeLux Cup (tegenwoordig bekend onder de naam ‘3-Nations Cup MTB’) had ze de smaak goed te pakken.

Na een studie commerciële economie waarbij ze onder andere stage liep bij Specialized vervolgde ze haar studententijd met een master Marketing Management aan de Tilburg University die ze in 2018 succesvol heeft afgerond. Klaargestoomd voor het echte werk vond ze in 2019 haar eerste baan bij Team Sunweb, waar ze Yannick wederom tegenkwam. In 2021 maakte ze  vervolgens de overstap naar Cannondale. Als marketing manager groeide haar liefde voor dit fietsmerk alsmaar verder en werd duidelijk dat de wielersport haar roepen was. Toch besloot ze begin 2024 haar baan hier op te zeggen en voor het avontuur te kiezen. De fietsen van Cannondale neemt ze hierin mee, want deze zullen vanaf eind mei 2024 ook bij Crossroads Nijmegen te vinden zijn. Bij Crossroads zal Romy zich voornamelijk richten op de horeca, de kledingverkoop en de community die wordt opgebouwd.

De tekst gaat onder de foto verder

Romy de Bruijn op MTB

foto: Romy de Bruijn

Romy de Bruijn wint BeNeLux Cup (Nieuw-Kuijk) 2015

foto: Romy de Bruijn

Yannick Runhart

Ook Yannick was er al vroeg bij. Als kind was hij al veel op de mountainbike te vinden en ook hij reed al rap wedstrijden. Na vele koersen waaronder zelfs enkele wereldbekers op de mountainbike besloot hij de overstap te maken naar het veldrijden. Een goede keus zo bleek, want in 2015 wist hij hier bij de Junioren de nationale titel te veroveren. In de jaren die volgden wist hij deze prestatie te herhalen bij de categorie Amateurs.

Ook zijn bijbaantjes hadden veelal raakvlak met de wielersport. Zo was hij actief als fietsmonteur op Mallorca, werkte hij zeven jaar bij Shimano en ontmoette hij Romy tijdens zijn tijd bij Team Sunweb. Al deze ervaring zal hij inzetten om de fietsreparaties en fietsverkoop bij Crossroads Nijmegen in goede banen te leiden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Lisanne Bouwmeester

foto: Lisanne Bouwmeester

Yannick Runhart Shimano

foto: Shimano

Laura Ruijs

Als derde sluit Laura Ruijs aan bij Corssroads Nijmegen. Met diverse (bij)banen in de horeca is Laura helemaal thuis achter de bar, in de bediening en tussen de mensen. Zij zal de horeca bij Crossroads Nijmegen daarom ook in goede banen gaan leiden.

De tekst gaat onder de foto verder

Laura Ruijs - wielercafé Crossroads Nijmegen

foto: Laura Ruijs

Lola Bakker

Al laatste is Lola Bakker aangesloten. Deze goedlachse vrouw is opgegroeid op Texel en momenteel nog woonachtig in Alkmaar vanwege haar studie. Als wedstrijdrenster bij zowel cross-country als bij de marathon is ook zij erg veel op de mountainbike te vinden. Lola is dol op uitdagingen, zeker wanneer deze tijdens het fietsen in de afdaling liggen.

Naast de fiets houdt ze zich graag bezig met de beste koffies. Haar persoonlijke favoriet? Cortado haver. Als barista zal zij zich bij Crossroads dan ook vooral bezig gaan houden met de horeca, maar ook voor kledingadvies kun je bij Lola terecht.

De tekst gaat onder de foto verder

Lola Bakker - Crossroads - wielercafes.nl

foto: Lola Bakker

Lola Bakker - Crossroads - wielercafes.nl (2)

foto: Lola Bakker

Opening Crossroads Nijmegen

Wil jij de mensen achter Crossroads Nijmegen eens zelf ontmoeten? Fiets vanaf eind mei dan eens langs bij Crossroads in Nijmegen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.