Wielercafes.nl

Wielercafé in Nijmegen krijgt vorm

Laatste update: 11 maart 2024, 10:56 uur
Laatste update: 11 maart 2024, 10:56 uur

Een wielercafé in Nijmegen. Lang waren er alleen geruchten, vage plannen en ambities. Maar in het voorjaar van 2024 gaat het eerste wielercafé van Nijmegen er dan eindelijk van komen. Onder naam Crossroads vind je binnenkort een zeer complete wielerhotspot. Wij bespraken de laatste updates met één van de eigenaren en nemen je graag mee in de plannen van dit wielercafé.

Een regio waar volop aandacht is voor recreatie, fietsers, fietspaden en natuurgebieden. Het is prachtig fietsen in Zuid-Gelderland. Niet voor niets waren er in 2023 al twee nieuwe wielercafés in de regio Arnhem. Dat er in de regio Nijmegen ook een wielercafé ging komen leek slechts een kwestie van tijd. Mede-eigenaar Romy de Bruijn vertelt ons vol enthousiasme uitgebreid over de plannen van het nieuwe Crossroads in Nijmegen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Crossroads

Locatie

Wie vanuit de oudste stad van Nederland (¹) graag wil fietsen kan vele kanten op. Door een afwisseling van zowel dijken en polders als heuvels en vergezichten is het fietsen in het Rijk van Nijmegen een waar genot. In deze regio komen zowel wielrenners, gravelbikers als mountainbikers aan hun trekken met diverse beklimmingen, off road paden en singletracks. De meest prettige manier om vanuit het centrum snel in de nabijgelegen natuur te fietsen is via het oosten van de stad. Mede daarom is het nieuwe Crossroads hier gevestigd, aan de Daalseweg 109 in Nijmegen.

In het samengevoegde pand, waar vroeger een bakkerij en een slager zaten, was in 2023 nog woonwinkel Atrium gevestigd. Sinds de start van het nieuwe jaar is de sleutel in handen van Crossroads en wordt er volop geklust.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Uitvalsbasis

Vanaf deze locatie vind je binnen enkele kilometers bekende beklimmingen zoals de Oude Holleweg en Zevenheuvelenweg. Ook voor wielerliefhebbers die de omgeving op een gravelbike of mountainbike willen verkennen. De locatie van Crossroads kan daarom perfect dienen als vertreklocatie of pauzeplek, tijdens een afwisselende fietsrit in de omgeving. Crossroads is daarom ook vastbesloten om met regelmaat social rides te gaan organiseren voor de racefiets en offroad fietsen om zo een nieuwe wielercommunity in Nijmegen te creëren.

Meer informatie over onverharde routes in het Rijk van Nijmegen vind je op mtb-rijkvannijmegen.nl.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: intonijmegen.com

foto: intonijmegen.com

Mountainbiken in Rijk van Nijmegen - wielercafes.nl __mtb-rijkvannijmegen_nl (5)

foto: mtb-rijkvannijmegen.nl

High-end

Crossroads hanteert als ondertitel ‘Cycling Culture’. Dit staat voor een concept waarbij er niet alleen aandacht is voor koffie en wat lekkers, maar ook het sociale karakter van deze plek. Daarnaast verkoopt Crossroads ook high-end wielerkleding en sportieve fietsen. Zo kun je hier binnenkort wielerkleding verwachten van onder andere Biehler, Maap en Pas Normal. De exclusieve fietsmerken Cannondale en Cervélo sluiten hier naadloos bij aan. Daarnaast komen er nog andere fietsmerken bij en zal er een assortiment van Shimano en SRAM verkrijgbaar zijn.

Inrichting

Bij de inrichting is er duidelijk voor alle onderdelen: horeca, wielerkleding, fietsen en reparaties. Hieronder is te zien dat er momenteel flink wordt verbouwd om een prachtig Crossroads neer te zetten.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (10)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (6)

Wielercafes.nl

Opening

Wanneer de opening van Crossroads exact gaat zijn is nog niet bekend, maar er wordt gemikt op mei 2024. Zodra er meer ontwikkelingen zijn bij het nieuwe wielercafé aan de Daalseweg 109 in Nijmegen lees je dat uiteraard terug in het nieuws op Wielercafes.nl en in de nieuwsbrief.

Zie ook: “Crossroads Nijmegen bouwt aan toekomst“.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.