foto: Koerstrui

De Musette begint eigen podcast 'Koerstrui'

Laatste update: 27 november 2023, 16:15 uur
Laatste update: 27 november 2023, 16:15 uur

De afgelopen jaren zijn het aantal podcasts over wielrennen enorm toegenomen. Toch blijken ze genoeg te verschillen om allemaal naast elkaar te blijven bestaan. Eind vorig jaar las je al over enkele wielercafés met hun eigen podcasts. Daar kunnen we vanaf deze week een aan toevoegen: Koerstrui.

Wanneer een koers wordt verreden door 200 renners heeft deze koers achteraf vaak ook 200 verschillende verhalen. Dat maakt de wielersport zo mooi om over te praten, iedereen heeft zijn eigen versie en eigen verhaal. Al deze verhalen komen veelvuldig terug in diverse wielerpodcasts. Vaak gemaakt door hobbyisten, maar soms door bekenden uit de wielersport.

Koerstrui

Wielercafé De Musette in Antwerpen lanceert deze week haar eigen podcast: Koerstrui. Vanaf nu komt er elke dinsdag een nieuwe uitzending online met gastheer Ruben van Gucht, bekend als Sporza-presentator. Hij gaat het gesprek aan met bekende namen uit de wielerwereld om zo de unieke verhalen achter de verschillende koerstruien ten gehore te brengen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Koerstrui

Johan Museeuw

Een goed begin is het halve werk, zullen ze hebben gedacht. Want als eerste gast is er niemand minder dan Johan Museeuw in de podcast. Samen met Ruben van Gucht bespreken ze de 3 favoriete koerstruien van de VRT-wielercommentator.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Koerstrui

José De Cauwer

Er staan al diverse bekenden uit de wielersport in de planning om aan te schuiven bij Koerstrui. Een van de meest opvallende namen is toch wel José De Cauwer. Deze VRT-wielercommentator is één van de bekendste mensen in de huidige Belgische wielersport. Doordat hij veel kennis van zaken, een rijk wielerverleden en een vlotte babbel heeft kijken we erg uit naar de uitzending met José.

YouTube

De podcast is uiteraard te beluisteren via de bekende podcasts-apps zoals Spotify en Apple Podcast. Daarnaast hebben wielerliefhebbers ook de mogelijkheid om de gloednieuwe podcast te bekijken via het Youtube-kanaal. Zo ben je gevoelsmatig nog dichter bij de heren zelf.

Update: 5.000 x beluisterd

Anno mei 2022 is de podcast reeds ruim 5.000 keer beluisterd en bekeken ook al meer dan 2.000 mensen de video’s van Koerstrui. Dat is indrukwekkend!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten