foto: Koerstrui

Antwerpse podcast 'Koerstrui' groot succes

Laatste update: 28 november 2022, 17:48 uur
Laatste update: 28 november 2022, 17:48 uur

Sinds de start van de Podcast ‘Koerstrui’ van wielercafé De Musette zijn er al vele grote namen langsgekomen in de podcast. Mede daardoor is de podcast momenteel al meer dan 20.000 keer beluisterd!

Wie graag over de wielersport en de koers praat, luistert tegenwoordig ook vaak podcasts over wielrennen. Dat er ook diverse wielercafés zijn met een eigen podcast las je eerder al in het nieuws. Waar sommige podcasts lang klein blijven kozen de initiatiefnemers van Koerstrui ervoor om grote namen uit de wielersport aan de uitzendingen te binden.

Beste beluisterde uitzending

De beste beluisterde uitzending was die waarin Adrie van der Poel te gast was. Hierin vertelt de vader van Mathieu van der Poel over het eerste wereldkampioenschap Veldrijden waar zijn zoon Wout van Aert voor het eerst klopte. Deze uitzending kende naast ruim 1.200 podcast-luisteraars ook nog eens ruim 1.800 views op YouTube.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Koerstrui

Andere bekende namen uit de wielersport die reeds in de podcast te beluisteren zijn waren onder meer José de Cauwer, Dirk de Wolf en Johan Museeuw.

De tekst gaat onder de foto verder

Podcast Koerstrui van wielercafé De Musette - wielercafes.be (2)

foto: Koerstrui

Podcast Koerstrui van wielercafé De Musette - wielercafes.be (4)

foto: Koerstrui

Sporza-presentator

In iedere uitzending opnieuw is het een bekende stem die de podcast in goede banen leidt. Niemand minder dan Sporza-presentator Ruben Van Gucht polst de mening van de diverse wielergasten.

De tekst gaat onder de foto verder

Favoriete koerstruien

Al leidraad kiest elke gast zijn of haar drie favorieten koerstruien uit de enorme collectie die Vlaanderen rijk is. Niet geheel toevallig grenst het derde grootste wielermuseum van Vlaanderen –De Velodroom– aan het wielercafé, waar ruim 1.500 wielertruien te bewonderen zijn. Op die manier is de passie voor de wielersport nog beter terug te horen in de verhalen die voorbij komen.

De tekst gaat onder de foto verder

Velodroom bij wielercafé De Musette - wielercafes.be

foto: Velodroom

Podcast Koerstrui van wielercafé De Musette - wielercafes.be (3)

foto: Koerstrui

Beluisteren

Wil je de podcast zelf een beluisteren? Je vindt de podcast Koerstrui van wielercafé De Musette op o.a. Spotify, Apple Podcast en Overcast.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.