foto: Jef Fasseur

De Musette voegt tafel Rik Van Linden toe

Laatste update: 8 februari 2024, 09:29 uur
Laatste update: 8 februari 2024, 09:29 uur

In september 2023 kondigde wielercafé De Musette volt trots hun hagelnieuwe wielericoontafels aan. Tijdens het weekend van het WK Veldrijden 2024 werd er een tafel toegevoegd aan deze unieke invulling van het café. In het wielercafé van Boom onthulde voormalig profwielrenner Rik alias Kamiel Van Linden zijn eigen tafel.

Nadat er vorig jaar al tafels van onder meer Rik van Looy, Remco Evenepoel, Yvonne Reynders en Lotte Kopecky zijn onthuld kwam daar tijdens het WK Veldrijden 2024 nog een tafel bij. Niemand minder dan Rik van Linden was er persoonlijk aanwezig om zijn eigen tafel te signeren. Als generatiegenoot van Eddy Merckx won hij diverse koersen waaronder een vijftiental etappes in grote rondes.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Jef Fasseur

Hall of Fame

De Musette, het wielercafé van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, werkt aan een eigen Hall of Fame met Vlaamse wielerlegenden. De wielrenners worden daarbij geëerd met een eigen wielericoontafel. Ellen Van Loy, Ludo Peeters, Jolien D’Hoore, Nico Mattan huldigden deze zomer reeds hun eretafel in.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Provincie Antwerpen

foto: Provincie Antwerpen

foto: JHS

foto: JHS

Rik van Linden

Vol trots poseerde Rik van Linden bij zijn eigen tafel. “Het is een eer om als het ware mee te tafelen met andere Flandriens zoals Eddy Merckx, Rik van Looy, Ludo Peeters maar ook renners uit de jongere generaties zoals Eddy Planckaert, Tom Boonen, Wout Van Aert en niet te vergeten Flandriennes zoals Lotte Koppecky en Ellen Van Loy. Mijn leven heeft in het teken van fietsen gestaan, ook na de koers, en het is fijn om op deze manier deze levenspassie met de mensen te delen.”

WK Veldrijden

Voor de uitzending van het WK veldrijden ging Sporza zondag live in De Musette, het wielercafé van provinciaal recreatiedomein De Schorre.

PTS Boom

De tafels zijn met liefde en vakmanschap gemaakt door de leerlingen van de afdeling Houtbewerking binnen PTS Boom. De leerlingen konden zo ook kennismaken met nieuwe technieken en het gebruik van nieuwe materialen zoals de epoxyharsen om de tekeningen op de tafels te beschermen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: JHS

Bezoeken

Wil jij de tafels graag in het echt bewonderen? Sinds eind augustus hebben ze de openingsuren van De Musette uitgebreid om aan de vraag van de bezoekers tegemoet te komen. Zo kan je nu van woensdag tot en met zondag terecht in ons sfeervol wielercafé. Je kan ook elke derde zondag van de maand smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.