Wielercafes.nl

Wielerboekenbal met schrijvers bij Parijs is nog ver

Laatste update: 11 november 2023, 15:57 uur
Laatste update: 11 november 2023, 15:57 uur

In navolging op de lancering van de wielerbibliotheek besloot de eigenaar van wielercafé Parijs is nog ver om een wielerboekenbal te organiseren. Nando Boers en Dirk-Jan Roeleven zijn als schrijvers van wielerboeken te gast op dit eerste wielerboekenbal. Dit alles zal plaatsvinden op vrijdagavond 17 november in Doetinchem.

,,Mooie verhalen, fraaie beelden, fijne muziek en een spannende quiz mogen worden verwacht”, zegt Gerrit Geuvers, eigenaar van wielercafé Parijs is nog ver. Geuvers heeft al heel wat (wieler)avonden georganiseerd. Een wielerboekenbal zat daar nog niet tussen.

Het Plan - Jumbo-Visma

Schrijver Nando Boers is bekend van Het Plan, het boek over het succesvolle wielerteam Jumbo-Visma. Dirk-Jan Roeleven is documentaire-maker en schrijver van De nieuwe fiets. Een boek over hoe Roeleven ooit ergens bij de Italiaanse Alpen strandde met een kapotte fiets. Een lokale fietsenmaker lapte de fiets op.

Het wielerboekenbal – waarbij ook volop kan worden gesnuffeld tussen allerlei wielerboeken – wordt gepresenteerd door oud-tv-maker Ad van Liempt. De Doetinchemmer (nog altijd verdienstelijk tafeltennisser) is tegenwoordig vooral bekend als schrijver van oorlogsboeken. Voor de NOS werkte Van Liempt jaren bij Studio Sport.

De tekst gaat onder de foto verder

Donatie

Enkele weken geleden doneerde Wielercafes.nl nog diverse wielerboeken voor de eerste Wielerbibliotheek van Nederland. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen door de initiatiefnemers, zoals ook te zien was op de Instagram van het Doetinchemse wielercafé.

Stemmen

Tijdens het wielerboekenbal zal ook het eerste ‘Wielerboek van het jaar‘ bekend worden gemaakt. Wil jij jouw stem hier nog voor uitbrengen? Wees er dan snel bij! Stemmen kan hier en nog tot en met a.s. zondag 12 november 2023.

Entree

Het Wielerboekenbal begint vrijdagavond om 20:00 uur. Gasten zijn uiteraard al eerder welkom voor een inloop.

Tickets zijn nu voor €10,- te koop bij het wielercafé Parijs is nog ver. Kom jij ook?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.