foto: Henri van der Beek

Hanzerenners vieren 20-jarig jubileum met wielercafé

Laatste update: 13 oktober 2023, 22:31 uur
Laatste update: 13 oktober 2023, 22:31 uur

Deze maand bestaat Wielervereniging Hanzerenners uit Zwolle twintig jaar. Om dat te vieren wordt er onder andere een pop-up wielercafé georganiseerd. Het wielercafé is gratis toegankelijk voor alle wielerliefhebbers, maar aanmelden is wel noodzakelijk.

In 2003 werd de wielervereniging Hanzerenners opgericht. De jaren erna groeide de vereniging hard en in 2021 realiseerde zij zelfs een eigen wielerbaan. Ook in de jaren hierna ging het goed met de club. Aan het begin van deze maand behaalden de vereniging nog een vierde plek op het Nederlands Clubkampioenschap in Dronten, met o.a. Tourrijder Pascal Eenkhoorn in de gelederen.

Om te vieren dat het na twintig jaar nog steeds zo goed gaat met de vereniging zijn enkele bekende mensen uit de wielerwereld uitgenodigd om dit mee te vieren tijdens een pop-up wielercafé.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Hanzerenners.nl

De zaterdagmiddag 14 oktober zal het wielercafé plaatsvinden van 14:00 tot 16:15 uur. Deze middag wordt gepresenteerd door Rik Jansen, als bekende spreker van de KNWU. Jansen is tevens mede-organisator van Ster van Zwolle, de jaarlijkse seizoensopener in Overijssel voor Elite-clubrenners.

Ter ere van het jubileum zijn drie bekenden uit de wielerwereld te gast in het Victorium Zwolle.

Bas Tietema

Bas Tietema zal aanwezig zijn om te vertellen over de commercie en geldstromen in wielrennen. Na een carriére als profwielrenner werd hij vooral bekend via zijn Youtubekanaal. Hierna startte hij in 2021 zijn eigen wielerploeg genaamd Tour de Tietema Cycling Team. Vanaf 2022 werd hij opnieuw profwielrenner, bij Bingoal Pauwels Sauces WB. In 2023 rijdt hij voor de opvolger van zijn wielerploeg TDT-Unibet Cycling Team dat inmiddels een continentale wielerploeg is.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Henri van der Beek

Kirsten Wild

In het interview met achtvoudig wereldkampioene Kirsten Wild zal er met name gesproken worden over sport en de bijbehorende begeleiding. In 2021 nam zij afscheid in stijl door samen met Amy Pieters goud te behalen op de koppelskoers tijden het wereldkampioenschap baanwielrennen.

Eerder dit jaar was zij ook al te gast bij het pop-up wielercafé in Nijmegen. Hier vertelde ze van rustige vrouw verandert in een krijger zodra ze een rugnummer heeft opgespeld. Meer hierover lees je hier.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Arne Mill / Kirstenwild.nl

Laurens Kapelle

Laurens Kapelle zal deze middag het trio completeren. Kapelle is een bekende sportarts en verbonden aan o.a. Team DSM en NOC*NSF. Aanstaande zaterdagmiddag zal hij voornamelijk spreken over sport en voeding, daar waar hij zijn sporten ruimschoot in heet verdiend.

Alle aanwezige gasten hebben de kans om de gastsprekers vragen te stellen met een heuse Q & A.

Aanmelden

Wie dit gratis pop-up wielercafé wil bijwonen kan mailen naar info@hanzerenners. Er is plaats voor maximaal 120 mensen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.