foto: Kees Martens / DCI Media

Keert Velosoof Eindhoven terug?

Laatste update: 22 maart 2024, 11:09 uur
Laatste update: 22 maart 2024, 11:09 uur

Jarenlang stond het huidige wielercafé Cyklist in Eindhoven bekend als Velosoof. Sinds 2016 is het wielercafé eigendom van de huidige eigenaren en is de oude naam verdwenen. Als het aan de vijf oud-eigenaren achter het oude Velosoof ligt komt daar binnenkort verandering in.

Het is inmiddels een van de bekendste en best bezochte wielercafés in Nederland: Cyklist in Eindhoven. Sinds het wielercafé eigendom is van de huidige eigenaren is de oude naam bijna nergens meer terug te vinden. De naam Velosoof is echter nooit helemaal opgegeven. De ondernemers van het eerdere wielercafé broeden nog altijd op iets nieuws en komen binnenkort mogelijk met een doorbraak.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl

foto: Indebuurt

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl

foto: Twitter Velosoof

Velosoof 2.0

De oud-eigenaren van Cyklist zijn Derk Hebels, Mark van Zwam, Richard Luiken, Ruud Thijssen en Walter Verweij. Omdat deze vijf ondernemers stuk voor stuk liefhebbers van de wielersport blijven, hebben ze een nieuw plan bedacht om de naam Velosoof nieuw leven in te blazen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Twitter Velosoof

Locatie

De locatie voor hun nieuwe avontuur is de Steentjeskerk aan de Sint Antoniusstraat 5-7 in Eindhoven. In dit monumentale pand willen de heren een wielercafé realiseren.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl

foto: Respace

Velosoof in Eindhoven - Derk Hebels, Ruud Thijssen, Walter Verweij en Richard Luiken - wielercafes.nl

foto: Kees Martens & DCI Media

Tijdelijk

In eerste instantie is het de bedoeling om de nieuwe Velosoof voor drie jaar neer te zetten. Voor dit tijdelijke project is een huurcontract afgesloten van 3 jaar. Mede hierdoor is er voor nu een duidelijke einddatum vastgesteld: 1 oktober 2026.

Vergunning

Het vijftal werkt eraan om vanaf het najaar van 2023 hun nieuwe locatie klaar te krijgen. Voordat het zover is moet er nog wel veel gebeuren, zoals de vergunning vanuit de Gemeente Eindhoven. Mede omdat eerdere bestemmingsplannen voor deze locatie lijkt het nog niet vanzelfsprekend dat wielercafé doorgang gaat vinden. Toch zijn de heren vastberaden er iets moois neer te gaan zetten.

Hoe het wielercafé er precies uit moet komen te zien blijft nog even geheim. Als het aan de initiatiefnemers ligt wordt het een ander en uitgebreider wielercafé dan zij eerder op het NRE-terrein hadden.

Opening

Als alles doorgaat zal de opening naar verwachting in het najaar van 2023 plaatsvinden. Zodra er meer duidelijkheid is brengen we je hier uiteraard graag van op de hoogte via het nieuws en onze nieuwsbrief.

Update: Velosoof opent in 31 maart 2024

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.