Wielercafes.nl

Velosoof opent deuren in Eindhoven

Laatste update: 22 maart 2024, 11:10 uur
Laatste update: 22 maart 2024, 11:10 uur

In de Steentjeskerk in Eindhoven wordt het genieten voor de wielerliefhebber bij Velosoof en John Knoops. Dit wielercafé biedt binnenkort een uniek concept aan doordat deze twee topploegen zijn verenigd onder één dak, zo las je mei 2023 reeds in het nieuws.

Op deze sfeervolle en unieke locatie kun je straks terecht voor een heerlijke hap eten, de koers op groot scherm of voor een nieuwe fiets of fietsaccessoire bij John Knoops. Ook zal de Velosoof straks dienen als uitvalsbasis voor eigen social rides en als pauzeplek voor toertochten.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Steentjeskerk te Eindhoven - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Velosoof in Eindhoven - Derk Hebels, Ruud Thijssen, Walter Verweij en Richard Luiken - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Opening

Op zondag 31 maart gaat de Velosoof eindelijk van start in Eindhoven aan de Sint Antoniusstraat 7. Het motto is “Koers is religie” en op de dag van de Vlaamse Hoogmis (Ronde van Vlaanderen) zijn wielerliefhebbers van harte uitgenodigd om aan te sluiten voor een mooie fietsrit van 85 tot 110 kilometer. De routes volgen later nog (afhankelijk van de windrichting).

Vanaf 9.00 uur is de Velosoof geopend voor koffie en uiterlijk om 10.00 uur is het vertrek gepland. Start rit is op eigen initiatief en in groepjes of individueel. Vanaf 14.00 uur wordt De Ronde van Vlaanderen uitgezonden op groot scherm, met bitterballen van het huis!

De tekst gaat onder de foto verder

Eerste fietsrit

De fietsrit op 31 maart is voor iedereen gratis toegankelijk. Wel stellen de heren het dragen van een helm verplicht. Daarnaast benadrukken de organisatoren dat alle deelnemers zich vanzelfsprekend aan de verkeersregels moeten houden. Voor het verloop van deze fietsrit worden de richtlijnen van de NTFU nageleefd: fiets twee aan twee en splits je groep op wanneer je met meer dan 14 mensen op pad gaat of als de (weg)omstandigheden hierom vraagt.

Wil je goed voorbereid meefietsen? Zorg dan dat je materiaal in orde is (en jijzelf uiteraard ook). Neem een pompje, reserve bandje en bidon mee voor onderweg. De gezamenlijke fietsrit is een ‘social ride’, dus niemand wordt gelost. 

Aanmelden voor deze De Generale Repetitie kan eventueel ook via Strava, maar dat is niet noodzakelijk.

De tekst gaat onder de foto verder

De Grand Opening

Op 14 april opent officieel de winkel van John Knoops ‘Passion for Bikes’ in de Steentjeskerk. Ook deze gebeurtenis zal worden gevierd met een mooie fietstocht. Vanaf 9.00 uur ben je welkom in de Steentjeskerk om je aan te sluiten bij één van de ritten van circa 100 kilometer. Het vertrek is uiterlijk om 10.00 uur en bij terugkeer in de Steentjeskerk kun je inschakelen om op groot scherm de Amstel Gold Race te kijken, uiteraard onder het genot van een koud pilsje of een andere lekkere versnapering.

Wij hebben al veel zin in de feestelijke (her)opening van de Velosoof! Zien we jou ook op 31 maart of 14 april in de Steentjeskerk in Eindhoven?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.