foto: Pien Boelen

Nieuw pop-up wielercafé in Almkerk

Laatste update: 15 mei 2023, 07:45 uur
Laatste update: 15 mei 2023, 07:45 uur

Marianne Vos is niet vaak bij pop-up wielercafés te vinden. Maar daar gaat verandering in komen, want op vrijdag 12 mei begint het Marianne Vos Wielerfestival waar ook een wielercafé aan gekoppeld is.

Dit jaar is het Marianne Vos Wielerfestival voor ‘t eerst twee dagen lang. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei zijn er diverse activiteiten georganiseerd in het Brabantse Almkerk. De Brabantse renster die momenteel uitkomt voor Jumbo-Visma is opgegroeid in Babyloniënbroek, enkele kilometers van Almkerk vandaan.

De tekst gaat onder de foto verder

Marianne Vos in cafe - wielercafes.nl

foto: womenstour

Marianne Vos Wielerfestival 2022 - wielercafes.nl

foto: Cor Vos

'In het wiel van'

Tijdens een clinic genaamd ‘In het wiel van’ kunnen belangstellenden op vrijdag 12 mei meefietsen met o.a. Marianne Vos, Michael Boogerd en Theo de Rooij. Hierbij worden er verschillende rondes door het Land van Heusden, Altena en een gedeelte van de Bommelerwaard gereden. Doordat er drie rondes van 30 kilometer worden gereden kan iedere deelnemer zelf kiezen voor een afstand van 30, 60 of 90 kilometer.

De prominenten die meefietsen geven onderweg tips over houding en techniek. Bovendien is deze rit geheel verzorgd en is er onderweg zelfs motorbegeleiding, zodat de rit zo veilig mogelijk kan verlopen.

Na afloop van de clinic is er een diner bij Golfpark Almkreek in Almkerk.

De tekst gaat onder de foto verder

Marianne Vos - wielercafes.nl

foto: ondernemendaltena

Marianne Vos Wielerfestival 2022 - wielercafes.nl

foto: Pien Boelen

Wielercafé

In de avond van vrijdag 12 mei is er dit jaar voor het eerst een wielercafé. Bij dit wielercafé zijn diverse prominente (ex-)profwielrenners aanwezig, zoals Marianne Vos en Erik Dekker.

Update 7 mei: De organisatie heeft bekend gemaakt dat ook Michael Boogerd, Theo de Rooij en Frits Barend (sportjournalist en directeur van Helden magazine) aanschuiven bij het wielercafé.

De presentator van het pop-up wielercafé is wielerverslaggever Gio Lippens. Hij is o.a. bekend als vaste wielercommentator van Radio Tour de France. Daarnaast presenteert hij jaarlijks diverse andere pop-up wielercafés, zoals onlangs in Nijmegen.

Ondanks dat de activiteit op vrijdagavond vooral bedoeld zijn voor bedrijven en ondernemers zijn andere bezoekers van harte welkom bij het wielercafé”, laat Esther Vroegh als voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival weten.

De tekst gaat onder de foto verder

Erik Dekker - wielercafes.nl

foto: Wielerrevue

Wielercafe Utrecht 2022 met Gio Lippens - wielercafes.nl

foto: S. Heijdendael

Marianne Vos Experience Center

De avond wordt aangegrepen om de locatie van het langverwachte Marianne Vos Experience Center te onthullen. Dit moet een interactieve plek voor kinderen worden, waar ze leren over sporten, voeding en gezond oud worden.

De tekst gaat onder de foto verder

Kidsclinic

Het wielerfestival wordt zaterdag afgesloten met een toertocht van 60, 100 of 150 kilometer. Voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 wordt een clinic georganiseerd. Deelnemen aan deze clinic kan op de gewone fiets of racefiets. Tussen het fietsen door zal er voor voldoende vertier gezorgd worden, met onder andere een pumptrack.

Daarnaast zal er traditiegetrouw een speciale persconferentie voor de kinderen zijn. Dit levert naar alle waarschijnlijkheid leuke en onverwachte verhalen van Marianne Vos op. “Kinderen durven immers alles te vragen.”

Aanmelden

Aanmelden voor alle onderdelen van het wielerfestival kan via mariannevoswielerfestival.nl. Tickets voor alleen het wielercafé kosten €25,-.

Update: eerste beelden

Beelden van de toertocht vind hier je terug bij 24BicycleTV.

foto: 24BicycleTV

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.