foto: fatpigeon

Nog 2 weken tot Rondje Wielercafes in de Tour

Laatste update: 23 april 2024, 09:49 uur
Laatste update: 23 april 2024, 09:49 uur

Over 2 weken begint de grootste wielerwedstrijd ter wereld, de Tour de France. Net als bij de andere grote rondes wordt tijdens het openingsweekend een toertocht vanuit Wielercafes.nl georganiseerd. Op 2 juli 2023 is het tijd voor Rondje Wielercafes in de Tour.

Voor wie de Tour de France jaarlijks op de voet volgt, begint de spanning al te stijgen. Selecties worden definitief en speculaties over de mogelijke winnaar zijn volop gaande. Tegelijkertijd is de Tour ook het moment dat veel Nederlanders en Belgen aangrijpen om zelf weer eens een toertocht te fietsen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 2 juli 2023: Rondje Wielercafes in de Tour

Startlocatie

Op zondag 2 juli 2023 starten alle deelnemers van Rondje Wielercafes in de Tour bij het toepasselijke wielercafé in Doetinchem, genaamd Parijs is nog ver. Iedere deelnemer kan hier rustig opstarten met een kop koffie. Bij de start is er tevens de mogelijkheid om jouw voorspelling door te geven voor de tweede Touretappe, die op deze zondag wordt verreden. Eigenaar Gerrit Geuvers noteert alle voorspellingen traditiegetrouw op de flip-over, zodat iedereen elkaars voorspellingen kan bekijken.

De tekst gaat onder de foto verder

Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl

foto: Parijs is nog ver

Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl

foto: Parijs is nog ver

Routes

Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: 70, 100 of 140 kilometer. Om in de sferen van de Tour de France te blijven zijn de routes gelinkt aan de drie klassementstruien.

Route 70 km
Heb jij nog niet veel gefietst dit jaar of heb jij weinig met klimmen? Dan is de kortste afstand iets voor jou. Met onderweg enkel de Muur van Zeddam en de Beekseweg kent deze route een relatief vlak parcours. Echt iets voor de sprinters dus, vandaar ook de verwijzing naar de groene sprinttrui.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes in de Tour 2023 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Route 100 km
Ben jij juist dol op klimmen? Schrijf je dan in voor de 100 kilometer-route en pak onderweg vier beklimmingen mee. Deze route loopt als enige tegen de klok in en begint dus met een groen fietspad door het westen van Doetinchem. Nadat de klimbenen zijn warmgedraaid op de Rijsberg kunnen de klimgeiten echt aan de bak op de Elten Berg, een klim van 1,75 km aan 4,1% gemiddeld. Hierna is het bijkomen van korte duur, want na ruim 35 kilometer wacht Peeske alweer op je. Met 5,5% voor bijna een kilometer lang kun je hier jouw benen een goed testen. Net voor de pauze bij Berc Bike krijg je de laatste beklimming op deze route: de Paasberg (ook wel bekend als Tolhuis).

In het tweede gedeelte van deze route komt het aan op jouw uithoudingsvermogen. Hierin worden smalle  beschutte fietspaden afgewisseld met brede open wegen waar de wind vrij spel heeft. Een goede indeling lijkt bij deze route dus essentieel, net als bij de echte winnaar van de bergtrui. Deze route verwijst daarom ook naar de bolletjestrui.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes in de Tour 2023 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Rondje Wielercafes in de Tour 2023 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Route 140 km
Kun jij moeilijk kiezen of ben jij simpelweg een goede allrounder? Dan is de 140km-route perfect voor jou. Met een combinatie van veel kilometers, diverse beklimmingen maar ook met open stukken en tijd voor prachtig uitzicht is dit de meest complete route.

Na een klein uurtje warmrijden doet zich de eerste beklimming aan, de Hullekesberg. Deze beklimming bevindt zich op het randje van de Posbank en kent een maximum stijgingspercentage van 6,5%. Je kunt je benen hier prima alvast testen, want de overige twee beklimmingen zitten pas in het tweede gedeelte van de route. Wanneer er ruim 60 kilometer op de teller staat, kun je bij de 140 km-route pauzeren bij Fietslokaal De Meet in Deventer. Dit wielercafé viert deze maand de eerste verjaardag, maar doet niet onder voor menig ander wielercafé.

Op het tweede gedeelte van de 140 km-route kom je nog de Markeloseberg en de Paasberg (ook bekend als de Lochemse Berg) tegen. De laatstgenoemde klim heeft goed liggende klinkers, wat het nog net uitdagender maakt voor de deelnemers. Hierna loopt de route door de uitgestrekte omgeving van de Achterhoek terug richting Doetinchem. Deze route verwijst naar de gele leiderstrui, waarbij de alleskunner maximaal tot zijn/haar recht komt. 

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes in de Tour 2023 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Routes langs Achterhoekse profwielrenners

Op alle routes kom je langs diverse geboorte- en woonplaatsen van diverse bekende Achterhoekse wielrenners. Zo komt de laatste Nederlandse drager van de Bergtrui in de Giro d’Italia uit Ulft, loopt de 100 km-route langs het geboortehuis van Robert Gesink en passeert dezelfde route het huis van oud-wereldkampioen Veldrijden Joris Nieuwenhuis. Sommige renners uit de achterhoek komen zelf ook graag langs bij wielercafé Parijs is nog Ver in Doetinchem.

Pauzeplekken

Deelnemers die kiezen voor de routes van 70 of 100 kilometer hebben onderweg een pauzeplek bij Berc Bike in Zeddam. Hier lever je jouw consumptiemunten in voor een kop koffie of frisdrank en scoor je een heerlijk stuk appeltaart.

De route van 140 kilometer kent een pauzeplek bij Fietslokaal De Meet in Deventer. Dit wielercafé viert deze maand de eerste verjaardag, maar wordt al goed gevonden door menig wielerliefhebber.

De tekst gaat onder de foto verder

Inschrijven

Kortom, reden genoeg om zondag 2 juli mee te fietsen met Rondje Wielercafes in de Tour.

Inschrijven kan hier en is nog mogelijk tot en met donderdag 29 juni 2023. Voor meer informatie over deze toertocht kijk je op wielercafes.nl/rwt.

Graag tot 2 juli in Doetinchem!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.