Wielercafes.nl

13 juni: Olympische wieleravond 'Parijs is niet ver meer'

Laatste update: 2 juni 2024, 12:07 uur
Laatste update: 2 juni 2024, 12:07 uur

Op donderdag 13 juni 2024 dompelt het Doetinchemse wielercafé Parijs is nog Ver zich onder in het olympisch wielrennen. Want: Parijs is niet ver meer. Een avond vol Olympische geschiedenis en Parijs 2024 met Elis Ligtlee, Sebastiaan Timmerman, Jelle Nijdam en Loes Gunnewijk.

Een paar keer per jaar organiseert het Doetinchemse wielercafé wieleravonden met bekende (oud-)sporters. Het doel van deze avonden is om bankzitters de verhalen achter de schermen te laten meebeleven. Zo waren er de afgelopen periode onder meer Peter Winnen, Pepijn Reinderink en Tim Krabbé te gast.

De Olympische wieleravond van 13 juni 2024 vangt aan vanaf 19:00 uur en past mooi in het rijtje van fraaie evenementen voor bankzitters. Tickets zijn verkrijgbaar via wielercafédoetinchem.nl, zo lang het maximum nog niet is bereikt.

De tekst gaat onder de foto verder

Gouden Elis Ligtlee

In 2016 was het Elis Ligtlee die tijdens de Olympisch kampioene van Rio vriend, vijand én zichzelf verraste door bij het onderdeel Keirin naar een gouden medaille te koersen. Hoe dat balletje zo kan rollen vertelt ze op donderdag 13 juni tijdens de Olympische wieleravond. Maar Elis kijkt ook vooruit, naar Parijs 2024 en de Nederlandse deelnemers. Wij zijn alvast benieuwd: welke outsiders tipt zij om alvast in de gaten te houden voor bij het (baan)wielrennen?

De tekst gaat onder de foto verder

Elis Ligtlee (8)

Wielercafes.nl

Elis Ligtlee (1)

Wielercafes.nl

Sportverslaggever Sebastiaan Timmerman

De stem van de man op de motor die tijdens vele wielerkoersen verslag doet voor de NOS is op 13 juni 2024 ook te horen. Passievol en met een scherpe blik in de hectische koersen voorziet Sebastiaan Timmerman de kijkers en luisteraard van de Publieke Omroep van boeiend commentaar. Wat niet veel mensen weten is dat hij ook veelvuldig op de wielerbaan te vinden is, al ‘verteller’ zoals hij het zelf noemt. Hij weet als geen ander hoe de koers werkt en hij kent ieder verhaal achter de schermen. Een gast die garantie geeft voor heerlijke wielerverhalen.

De tekst gaat onder de foto verder

Sebastiaan Timmerman op de motor 2

Wielercafes.nl

Sebastiaan Timmerman op de motor

Wielercafes.nl

Bondscoach Loes Gunnewijk

Bondscoach voor de wielervrouwen, Loes Gunnewijk, staat voor een groot dilemma. Ze heeft vier Olympische plekken voor een zee aan talent. Via de media kwam al naar buiten dat Gunnewijk sprintster Lorena Wiebes als kopvrouw heeft benoemd. Om een keuze te maken wie er nog meer mee mag in de Olympische selectie keek ze naar het parcours met diverse mogelijke scenario’s en de vaardigheden die rensters hiervoor nodig hebben.

Naast de rensters die op voorhand al een zeer grote kans maakten om geselecteerd te worden (Lorena Wiebes, Marianne Vos en Demi Vollering) bleef de laatste plek nog lang een vraagteken. Een luxeprobleem, door zeer veel talenten en hardrijdsters. Toch hakte ze onlangs de knoop door. Tijdens de Olympische wieleravond geeft Loes Gunnewijk een inkijkje in haar keuze om als laatste vrouw Ellen van Dijk mee te nemen naar Parijs.

Rensters als Shirin van Anrooij, Riejanne Markus en Puck Pieterse zijn hierdoor niet opgenomen in de selectie.

De tekst gaat onder de foto verder

Loes Gunnewijk (8) Bondcoach

Wielercafes.nl

Loes Gunnewijk (9) Bondcoach

Wielercafes.nl

Jelle Nijdam

Topcoureur uit de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw Jelle Nijdam won in 1988 de Amstel Gold Race, pakte zes etappeoverwinningen in de Tour de France en droeg hier ook de gele trui. Zijn Olympische carrière begon in 1984 bij de Spelen in Los Angeles. Tijdens de Olympische wieleravond vertelt de in Doetinchem wonende oud-profwielrenner hoe anders het er toen aan toeging.

Aanmelden Olympische wieleravond

Wie aanwezig wil zijn bij de Olympische wieleravond aan de Spinbaan 21c in Doetinchem moet er snel bij zijn. Volgens de organisatie zijn er nog enkele tientallen tickets beschikbaar. Via de website van Wielercafé Doetinchem koop je voor twintig Euro jouw toegangsbewijs voor een avond met kampioenen van alle fronten.

Vanaf 19:00 uur zijn de deuren geopend. Het programma van de Olympische wieleravond start om 20:00 uur in wielercafé Parijs is nog ver.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.