Wielercafes.nl

Omloop: 70% inschrijvingen reeds vergeven

Laatste update: 20 februari 2023, 16:47 uur
Laatste update: 20 februari 2023, 16:47 uur

Ondanks dat grote delen van Nederland en België afgelopen week wit kleurden worden er al volop doelen gesteld en plannen gemaakt voor het voorjaar. Als ideale seizoensopener weten de fanatiekelingen de Omloop der Wielercafes al goed te vinden. Deze toertocht door Nederland en Limburgs België wordt verreden op zondag 5 maart 2023.

Vanwege lokale regels in diverse gemeenten in Nederlands en Belgische Limburg geldt er voor de Omloop der Wielercafes een maximum deelnemersaantal van 250. Mede hierdoor verzekerden veel wielrenners zichzelf in januari al van een startbewijs door zich tijdig in te schrijven. Zodoende is momenteel al meer dan 70% van de inschrijvingen vergeven. De verwachting is dat het maximum deze maand nog bereikt zal worden. Hierna gaat de inschrijving dicht en is inschrijven niet meer mogelijk, ook niet op de dag zelf.

De tekst gaat onder de foto verder

Winacties

Achter de schermen is de voorbereiding in volle gang. Dankzij de partners van de Omloop der Wielercafes is er wekelijks een nieuwe winactie online via de social media. Waar vorige week nog €100,- shoptegoed voor Rogelli Sportswear werd weggegeven kunnen deelnemers de komende weken nog gave winacties verwachten. Wat te denken van een onderhoudspakket van Squirt lube of een overnachting bij Café Coureur in Borgloon! De winacties vind je terug op Instagram en Facebook van Wielercafes.nl.

De tekst gaat onder de foto verder

Rogelli zomercollectie 2022 - wielercafes.nl

foto: Rogelli Sportswear

BYE Nutrition - wielercafes.nl (13).jpg

foto: BYE Nutrition

Om alle deelnemers weer van een fraai startpakket te voorzien worden hier ook alle voorbereidingen voor getroffen. Nieuwe producten voor deze startpakketten worden besteld, consumptiemunten worden weer schoongemaakt zodat deze klaar zijn voor gebruik en sommige stukken van de routes worden nog eens gecontroleerd. Alles om er op 5 maart 2023 een heerlijke seizoensopener van te maken.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2023 - Startpakket - wielercafes.nl (kleiner)

Wielercafes.nl

Verdeling startlocaties

Wie zich inschrijft kan kiezen uit twee startlocaties: Fixed Gear Coffee in Valkenburg (NL) of Café Coureur in Borgloon (BE). Van de huidige deelnemers blijkt de verdeling tussen deze startlocaties redelijk gelijk te blijven. Waar de inschrijvingen in het begin vooral binnenkwamen voor de startlocatie onderaan de Cauberg, was het de afgelopen weken vooral het Belgische wielercafé dat werd gekozen als startlocatie.

De tekst gaat onder de foto verder

Fixed Gear Coffee in Valkenburg - wielercafes.nl

foto: Fixed Gear Coffee

Café Coureur in Borgloon - wielercafes.be

foto: Café Coureur

Verdeling afstanden

Vorig jaar was er een duidelijk voorkeur voor de kortste afstand. Dit jaar lijken de deelnemers iets beter getraind en wordt er behalve voor de 110 km-route ook veel gekozen voor de route van 145 kilometer. Ten slotte zijn er altijd bikkels die hun fiets niet omdraaien voor een route van 180 kilometer door de Limburgse heuvels, want ook de langste afstand kent al tientallen deelnemers.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie 110 km - wielercafes.nl (Les Waides)

Wielercafes.nl

Inschrijven

Krijg jij ook zin in deze seizoensopener, maar heb jij nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel via de pagina van de Omloop der Wielercafes. Vergeet bovendien niet om je aan te melden bij het evenement op Facebook en Strava.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2022 - Beau van Hout Fotografie - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Komt deze toertocht voor jou nog wat vroeg? Geen probleem. Op 7 mei 2023 organiseren we de volgende toertocht alweer: Rondje Wielercafes in de Giro. Dan zullen we starten vanaf De Proloog in Amerongen en zijn de afstanden wat korter.

Update 13 februari: 85% van de inschrijvingen is inmiddels vergeven.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.