Wielercafes.nl

Derde editie Omloop der Wielercafes verreden

Laatste update: 17 maart 2024, 16:04 uur
Laatste update: 17 maart 2024, 16:04 uur

Het begint er bij menig wielrenner al aardig in te slijten: het seizoen openen met de Omloop der Wielercafes. Ook dit jaar waren er weer 250 deelnemers die deelnamen aan de eerste toertocht van Wielercafes.nl in 2024. Een korte terugblik op deze derde editie.

Dit jaar konden deelnemers wederom starten bij zowel Fixe Gear Coffee in Valkenburg (NL) als bij Café Coureur in Borgloon (BE). Wat het tot een echte seizoensopener maakte was natuurlijk de waanzinnig lekkere voorjaarszon, die op alle routes terug te vinden was. Elke deelnemer kreeg een startpakket, die we konden samenstellen in samenwerking met onze partners Rogelli Sportswear, BYE Nutrition, Le Patron, BIKE Explorer magazine en Squirt Cycling Products.

Met afstanden van 80 tot en met 180 kilometer was er voor ieder wat wils. Uiteindelijk bleek de route van 140 kilometer het populairst, maar werden ook de routes van 80 en 110 kilometer goed bezocht. Mede door de regenmaanden die achter ons lagen, was het aantal deelnemers dat voor de langste afstand koos aanzienlijk lager. Toch hebben nog zo’n vijftig bikkel zich gewaagd aan de route van 180 kilometer.

Foto's

Onderweg waren er twee fotografen die de deelnemers zowel onderweg als bij de wielercafés op de routes vastlegden. Alle foto’s van deelnemers en onze fotografen Dennis Peters & Chris Burgemeester zijn verzameld in één fotoalbum. Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (294)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (252)

Wielercafes.nl

Bevoorrading

Nieuw dit jaar was onze eigen bevoorrading. In de afgelopen twee edities werd dat namelijk duidelijk als verbeterpunt aangedragen door de deelnemers van toen. Met behulp van onze ambassadeurs en in samenwerking met BYE Nutrition werden er in totaal vier locaties bemand, zodat deelnemers tijdens hun route even op adem konden komen met de nodige bevoorrading. Waar sommige deelnemers vooral voor een vlugge tussenstop gingen waarbij hun zakken weer goed werden gevuld kozen anderen voor een wat meer relaxte aanpak, waarbij ze hun bevoorrading vaak aanvulden met een heerlijke Limburgse vlaai.

Logistiek zorgde dit nieuwe onderdeel voor de nodige uitdaging, zoals het inschatten van de hoeveelheden en verdeling onder de locaties. We zijn vastbesloten om deze eigen bevoorrading ook in de komende toertochten door te zetten en verder te ontwikkelen.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (353)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (26)

Wielercafes.nl

Reacties

Na afloop van de Omloop der Wielercafes 2024 kregen alle deelnemers een mail waarin ze hun feedback konden geven op de toertocht. Hier werd goed gehoor aangegeven, hieronder enkele reacties:

“Was onwijs genieten weer! Super geregeld.”

“Dank voor deze perfecte organisatie!”

“Toffe tocht, ik kom zeker terug.”

Alle feedback is dankbaar in ontvangst genomen en zal worden gebruikt om de organisatie verder aan te scherpen en te verbeteren.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (298)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2024 - wielercafes.nl (136)

Wielercafes.nl

Enkele van onze eigen ambassadeurs fietsten zelf mee als deelnemer. Het verhaal van ambassadeur Ilona lees je hier.

Volgende toertocht

Op 5 mei 2024 vindt onze volgende toertocht plaats: Rondje Wielercafes in de Giro. De inschrijving hiervoor gaat open op 23 maart.

Omloop der Wielercafes 2025

Volgend jaar organiseren we graag wederom een heerlijke seizoensopener. Dit zal begin maart zijn, maar vanwege de carnaval die laat begint zal dit mogelijk niet de eerste zondag van maart zijn. De definitieve datum wordt later bekend gemaakt.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.