Wielercafes.nl

Parijs-Roubaix volgen vanuit een wielercafé

Laatste update: 6 april 2024, 20:14 uur
Laatste update: 6 april 2024, 20:14 uur

Op zondag 7 april wordt de koers Parijs-Roubaix voor de 121e keer verreden. De afgelopen twee edities was het oranje boven in het velodroom van Roubaix met achtereenvolgens de winst van Dylan van Baarle in 2022 en Mathieu van der Poel in 2023. Wie neemt dit jaar de felbegeerde kassei mee naar huis? In talloze wielercafes wordt de kasseiklassieker live uitgezonden.

Parijs-Roubaix wordt verreden in het noorden van Frankrijk, vlak over de grens met Kortrijk. Het parcours van Parijs-Roubaix 2024 kent minimale aanpassingen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit jaar wachten er opnieuw 29 kasseistroken. Het totaal aantal kasseikilometers bedraagt dit jaar 57,5 kilometer.

De Hel van het Noorden staat ieder jaar garant voor spektakel op de kasseien. Soms kletsnat, soms stofdroog, maar altijd verraderlijk. Deze unieke koers kun je natuurlijk thuis vanaf de bank bekijken, maar is het niet veel toffer om Parijs-Roubaix met andere wielerliefhebbers vanuit een wielercafé te volgen en te juichen voor sterke mannen Mathieu van de Poel, Mads Pedersen en consorten? Bij een aantal wielercafes worden er leuke aanvullende activiteiten georganiseerd op 7 april. Wij lichten er drie uit in dit nieuwsbericht.

De tekst gaat onder de foto verder

Dylan-van-Baarle-Parijs-Roubaix-wielercafes.nl

foto: Paris-roubaix.fr

foto: Cor Vos

foto: Cor Vos

Kasseien

De kasseien hebben bijgedragen aan de mythische status van Parijs-Roubaix en maken inmiddels onlosmakelijk onderdeel uit van de wielercultuur. In verschillende wielercafés kun je zelf een kasseistrook trotseren. In Trapperie de Werkplats vind je de gladde steentjes midden in het restaurant terug, terwijl je bij Café Coureur een kasseihelling moet beklimmen om op het terras te komen. Ook Village Départ (vanaf 16 juni a.s. open in Schijndel) wordt voorzien van de bekende keien.

De tekst gaat onder de foto verder

Kasseistrook-Parijs-Roubaix-wielercafes.nl

foto: Paris-roubaix.fr

Trapperie-de-Werkplats-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Café Coureur

Op 7 april staat Café Coureur in Borgloon niet alleen in het teken van Parijs-Roubaix, maar wordt er ook een spaghettidag georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Een team van Bioracer zal in juni namelijk deelnemen aan Alpe d’HuZes, een epische uitdaging waarbij de Alpe d’Hues zes keer wordt beklommen voor het goede doel. Ook worden er een fiets- en wandeltocht georganiseerd met vertrek vanuit Café Coureur.

Op groot scherm wordt ‘de Helleklassieker’ Parijs-Roubaix uitgezonden en het is mogelijk om een voorspelling uit te brengen en zo kans te maken op mooie prijzen.

Café Coureur is vanaf 10.00 uur geopend en dan starten ook direct twee begeleide fietstochten door de heuvelachtige Haspengouw.  Gedurende de dag kan op eigen gelegenheid worden gestart aan de prachtige wandeling van ca. vijf kilometer. De spaghetti wordt uitgeserveerd in twee shifts: van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur. Tickets voor deze dag zijn verkrijgbaar via de eventpagina van Café Coureur.

De tekst gaat onder de foto verder

Berc Bike

Bij Berc Bike in Zeddam wordt deze dag aangegrepen voor een testdag van het sportieve fietsmerk Megamo. Op zowel 6 als 7 april kunnen er tussen 9.00 en 17.00 uur gravelbikes, mountainbikes en racefietsen worden getest. Voor vragen en advies is naast het eigen personeel ook oud-Nederlands Kampioen mountainbiken Hans Becking aanwezig. Parijs-Roubaix is uiteraard ook bij Berc Bike op scherm te volgen. Berc Bike heeft een uitgebreid assortiment speciaalbieren en vergeet ook zeker niet om het eigen BERC bier te proeven.

 

De tekst gaat onder de foto verder

Testdag Megamo bij Berc Bike Zeddam -wieelrcafes.nl (2)

Wielercafes.nl

Berc Bike in Zeddam - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Bikes 'n Coffee

Bij Bikes ‘n Coffee in Tilburg kun je komende zondag niet alleen genieten van de koers, maar ook van hun koffiespecialiteiten. Speciaal voor Parijs-Roubaix schenken ze de koffieblend ‘Cobble Crusher’ van Il Magistrale Cycling Coffee.

De tekst gaat onder de foto verder

Waar ga jij dit jaar Parijs-Roubaix kijken met jouw wielervrienden? Plaats een leuke foto hiervan op social media en tag @wielercafes.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.