foto: Wielercafes.nl

Startlocatie Omloop der Wielercafes 2023 bekend

Laatste update: 17 november 2022, 14:00 uur
Laatste update: 17 november 2022, 14:00 uur

Na een waanzinnige eerste editie wordt de Omloop der Wielercafes ook in 2023 weer verreden. Op zondag 5 maart 2023 brengt deze toertocht je via prachtige routes bij een aantal geselecteerde wielercafés. Vandaag maken we graag alvast bekend vanaf welk wielercafé je kunt starten voor deze seizoensopener.

Afgelopen winter bleken er al veel fanatiekelingen de wintertrainingen aan te grijpen als voorbereiding op het eerste weekend van maart. Vanaf Cyklist in Eindhoven werden er flinke afstanden gereden met onderweg de pauzes bij De Kriekel, Café Welkom en Cargo Coffee & Bikes. Hiermee werd de eerste editie van deze fraaie toertocht meteen een succes.

Startlocaties

Op 5 maart 2023 kunnen deelnemers van de tweede editie van de Omloop der Wielercafes starten vanaf 2 locaties: Fixed Gear Coffee in Valkenburg (NL) en Café Coureur in Borgloon (BE). Vanuit het Nederlandse wielercafé onderaan de Cauberg heb je daarbij de keuze uit de meeste afstanden.

De tekst gaat onder de foto verder

Fixed Gear Coffee in Valkenburg - wielercafes.nl

foto: Koffietje.nl

Café Coureur in Borgloon - wielercafes.be

foto: Café Coureur

Routes

Wie vanaf Fixed Gear Coffee in Valkenburg start heeft de keuze uit drie verschillende routes: 110, 145 en 180 kilometer.

Wie vanaf Café Coureur start kan kiezen uit routes van 145 en 180 kilometer.

De routes 145 km en 180 km zijn vanaf beide startlocaties hetzelfde, maar kennen enkel een ander startpunt.

In 2022 moesten deelnemers onderweg menig kasseistrook trotseren. Dat zal tijdens de tweede editie heel anders zijn. Op 5 maart 2023 lopen de routes namelijk voornamelijk door Nederlands Zuid-Limburg en Belgisch Limburg. Hierdoor zullen er dit keer geen kasseienstroken op de routes liggen, maar krijgen deelnemers te maken met een andere uitdaging: hoogtemeters.

Hoogtemeters
Op alle routes krijgen de deelnemers minimaal 1000 hoogtemeters voor de wielen. De route van 110 km heeft hierbij relatief de meeste hoogtemeters. Meer details over de routes lees je binnenkort op de pagina van de Omloop der Wielercafes.

Pauzeplekken

Onderweg worden uiteraard weer diverse wielercafés aangedaan. Zo zal de 110 km-route vanaf Fixed Gear Coffee pauzeren in Slenaken, bij Demarrage Coffee. De overige routes vanaf Fixed Gear Coffee hebben een stop bij Café Coureur in Borgloon.

Wie vanaf het Belgische Café Coureur vertrekt kan op de 145 km pauzeren bij Fixed Gear Coffee Valkenburg, onderaan de Cauberg. De langste route vanaf Café Coureur kent daarnaast nog een tweede pauzeplek met Demarrage Coffee in Slenaken.

De tekst gaat onder de foto verder

Demarrage Coffee in Slenaken - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Café Coureur in Borgloon - wielercafes.be

foto: Inside.be

Inschrijven

De inschrijving voor de Omloop der Wielercafes 2023 is geopend vanaf 2 januari 2023. Je kunt het nieuwe jaar dus direct goed beginnen door je in te schrijven voor deze ideale seizoensopener. Wie zich tijdig inschrijft krijgt bovendien korting op het inschrijfgeld.

De komende weken wordt er meer bekend gemaakt over de Omloop der Wielercafes 2023. Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

2 gedachten over “Startlocatie Omloop der Wielercafes bekend”

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.