foto: Dieter Daniëls

Velodroom lanceert tentoonstelling 'Koersvrouw'

Laatste update: 23 maart 2023, 11:54 uur
Laatste update: 23 maart 2023, 11:54 uur

Naast het wielercafé De Musette in Boom vind je het wielermuseum De Velodroom. In dit museum vind je een ruime collectie aan wieleritems, met méér dan 1500 wielertruien, 40 fietsen, 3000 boeken en nog zoveel andere fietsschatten. Op 25 maart wordt hier een nieuwe tentoonstelling aan toegevoegd, want het wielermuseum De Velodroom in Boom steekt dit jaar een tandje bij om het vrouwenwielrennen te promoten.

Het museum pakt vanaf 25 maart uit met ‘Koersvrouw’, een gloednieuwe tentoonstelling waarbij het vrouwenwielrennen centraal staat. Hierbij is er niet alleen aandacht voor nationale en internationale helden, maar komt ook de geschiedenis van de lokale wielerhelden aan bod.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Dieter Daniëls

Oude affiches, foto’s en portretten, textiel en andere memorabilia geven een historische blik op het dameswielrennen van toen en nu. De ijzersterke dames die destijds mee het vrouwenwielrennen op de kaart zetten alsook enkele huidige kampioenes staan centraal. Van Yvonne Reynders tot Lotte Kopecky, alles is te bewonderen in het museum naast wielercafé De Musette.

De tekst gaat onder de foto verder

Velodroom bij wielercafé De Musette - wielercafes.be

foto: De Velodroom

De Musette in Boom - wielercafes.be

foto: De Velodroom

Ambassadeurs Ellen van Loy en Lotte Kopecky

Ellen Van Loy en Yvonne Reynders zijn de fiere ambassadrices. Beiden dames hebben hun sporen in de wielerwereld ruimschoots verdiend.

Ellen Van Loy is van mening dat het belangrijk is om te laten zien dat vrouwen net zoveel passie en toewijding hebben voor de koers als mannen, en dat hun bijdragen aan de sport net zo waardevol zijn.

“Ik ben vereerd om ambassadrice te zijn van deze unieke wielertentoonstelling die de verhalen en prestaties van het dameswielrennen in de schijnwerpers zet.” – Ellen van Loy

De tekst gaat onder de foto verder

Velodroom bij wielercafé De Musette - wielercafes.be

foto: Dieter Daniëls

Velodroom bij wielercafé De Musette - wielercafes.be

foto: Dieter Daniëls

Kristallen Fiets van Lotte Kopecky

Pronkstuk is de Kristallen Fiets en Flandrien Trofee van Lotte Kopecky. Lotte Kopecky voegde met drie opeenvolgende kristallen fietsen en evenveel Flandrienne trofeeën een reeks topprestaties aan haar indrukwekkende palmares toe.

Als streekrenster heeft Lotte dan ook een pertinente plaats in de collectie gekregen. Heb je nog nooit een Kristallen Fiets of Flandrien Trofee van dichtbij gezien? Dan is deze tentoonstelling de unieke kans om beide exemplaren naast elkaar te zien pronken.

Meer vrouwen op de fiets

Ellen van Loy hoopt dat deze tentoonstelling deuren opent en inspiratie biedt voor meisjes en vrouwen die hun eigen weg willen vinden in de koerswereld. De tentoonstelling wil vrouwen inspireren en enthousiasmeren en zo nog meer vrouwen op de fiets krijgen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Dieter Daniëls

Wielermuseum bezoeken

Vanaf 25 maart kun je elke zaterdag en zondag terecht in De Velodroom. KOERSVROUW toont een unieke kijk op de evolutie van het dameswielrennen, vanaf de jaren dertig tot nu.

Je kan de tentoonstelling vanaf 25 maart elke zaterdag en zondag bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur (alle andere dagen op afspraak). Je betaalt slechts 2 Euro per persoon. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 1 euro, kinderen onder 6 jaar hebben gratis toegang.

Vergeet uiteraard niet om bij een bezoek aan het wielermuseum om ook even bij wielercafé De Musette binnen te lopen.

Meer weten over het museum? Kijk dan op online bij De Velodroom.

foto: Dieter Daniëls

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.