Wielercafes.nl

4 x nieuwe wielercafés in 2023

Laatste update: 27 december 2023, 10:44 uur
Laatste update: 27 december 2023, 10:44 uur

In 2023 openden diverse nieuwe wielercafés hun deuren. Hierbij wordt weer duidelijk dat geen enkel wielercafé hetzelfde is. Bezoek jij altijd graag de nieuwste wielercafés? Check dan dit lijstje met de vier nieuwste wielercafés in de Nederland en België.

Waar in 2022 nog diverse wielercafés hun deuren moesten sluiten, gaat het vanaf 2023 beter met het aantal wielercafés in Nederland en België. In dit nieuwsbericht bekijken we de vier wielercafés die dit jaar voor het eerst gasten konden ontvangen.

Bicycle Kings (Rheden, NL)

Na jarenlang al een fietsenzaak aan huis te hebben besloten vader en zoon Bongers om halverwege januari 2023 een nieuw avontuur aan te gaan. Met een feestelijke dag werd het nieuwe wielercafé Bicycle Kings aan de voet van de Veluwe en de Posbank geopend. Wat er van buiten uitziet als een toegankelijke koffiebar blijkt eenmaal binnen veel meer te zijn. Met vader Franklin aan de knoppen bij de bikefitting en zoon Dami actief in de werkplaats tref je in het centrum van Rheden een gesmeerd team aan.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Cadans (Arnhem, NL)

Niet ver van Rheden was het in maart 2023 de beurt aan een tweede wielercafé in Arnhem. Naast het Mountainbike Museum werd aan het begin van dit jaar de komst van Café Cadans aangekondigd. Door een samenwerking met de naastgelegen Giantstore geniet je hier sinds april van een lekkere bak koffie terwijl je de fraaiste Giantmodellen kan aanschouwen, proberen en kopen. In mei 2023 was het wielercafé in Arnhem direct al pauzeplek tijdens de toertocht Rondje Wielercafes in de Giro.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes in de Giro 2023 - wielercafes.nl (326) _DP

foto: Rondje Wielercafes in de Giro

Anderhalf Bar (Ede, NL)

Het derde nieuwe wielercafé van 2023 bevindt zich eveneens in Gelderland. Pal langs de prachtige rode MTB-route in Ede vind je sinds augustus wielercafé Anderhalf Bar in het iconische witte huisje. De naam van dit schattige wielercafé verwijst niet alleen naar de bandenspanning van de mountainbikes die er te huur zijn, maar ook naar het wielercafé zelf. Dat het meer dan een bar is zie je snel genoeg.

De eigenaar zet zich namelijk niet alleen in voor heerlijke koffie, thee fris en taart, maar neemt als lokale gids ook graag groepen op de mountainbikes mee de groene omgeving in. Ideaal voor een bedrijfsuitje of vriendenuitje. Je kunt het wielercafé ook bezoeken als pauzeplek tijdens Rondje Wielercafes in de Giro 2024, op 5 mei 2024.

De tekst gaat onder de foto verder

Den trap in de Boter (Mekingen, BE)

Ook in België werd er een nieuw wielercafé geopend. Hiervoor fiets je door naar de voormalige boterboerderij in Mekingen (Gemeente Sint-Pieters-Leeuw). De fiets die er prominent aan de muur hangt is een unieke verwijzing naar de wielersport. In 1976 won Freddy Maertens namelijk op deze (originele!) fiets het Wereldkampioenschap, in het Italiaanse Ostuni. Een echt collectorsitem dus.

Met diverse faciliteiten voor de sportieve wielerliefhebbers is dit een gezellige pauzeplek voor alle soorten fietsers. Het plezier straalt hier bovendien af van de eigenaren Sara en Bert. Zij ontvangen je dan ook graag om na te praten ‘tussen pot en pint’.

De tekst gaat onder de foto verder

Gesloten wielercafé

Zijn er dan alleen wielercafés bijgekomen? Nou, nee. Er is ook een wielercafé dat heeft besloten om vanaf 1 januari 2024 niet langer als wielercafé te fungeren. In het Friese Joure is het de zaak Vanmark die zich niet langer op wielerliefhebbers richt. Eigenaar Mark Kornet besloot onlangs om het over een andere boeg te gooien. De ondernemer die in zomer 2020 nog het eerste wielercafé van Friesland opende moest concluderen dat er in die regio onvoldoende animo is voor een dergelijke zaak.

Toch zal deze zaak niet verloren gaan. Vanmark zal verder gaan als koffiebar waarbij de verwijzing naar de wielersport verloren gaat. De nadruk zal vanaf het nieuwe jaar liggen op verkoop van lokale koffie.

 

De tekst gaat onder de foto verder

Vanmark - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Vanmark - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Nieuwe wielercafés in 2024

Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden van de laatste nieuwtjes en nieuwste wielercafés in de Benelux? Meld je dan gratis aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.