Wielercafes.nl

Crossroads Nijmegen bouwt aan toekomst

Laatste update: 11 maart 2024, 10:58 uur
Laatste update: 11 maart 2024, 10:58 uur

De opening van het nieuwe wielercafé van Nijmegen laat nog even op zich wachten, maar de voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Naast een complete verbouwing van het pand sluiten er steeds meer merken aan bij het concept van Crossroads dat als ondertitel ‘Cycling Culture’ draagt.

Sinds januari is het pand beschikbaar voor het nieuwe wielercafé Crossroads in Nijmegen en kon de verbouwing beginnen. Momenteel is de binnenkant van het pand nog niet te bekijken voor bezoekers. Zij moeten nog enkele maanden geduld hebben.

De tekst gaat onder de foto verder

Inspiratie

In voorbereiding op de start van Crossroads werden vele wielercafés in binnen- en buitenland bezocht, zo vertelt eigenaresse Romy de Bruijn aan Wielercafes.nl. Naast o.a. wielercafés zoals De Meet, Spaak, Fixed Gear Coffee en Cyklist ging zij ook de grens over om in gesprek te gaan met eigenaren om van hun ervaring te leren. Hierbij lag de focus zowel op horeca, de combinatie met de fietsverkoop als de aankleding. Absolute favoriet van Romy was toch wel het bekende La Fabrica in Girona, Spanje (zie foto’s hieronder).

De tekst gaat onder de foto verder

La Fabrica in Girona - wielercafes.nl (3) _MikeTimmers

foto: Mike Timmers

La Fabrica in Girona - wielercafes.nl (5)

foto: La Fabrica

Wie zit er achter Crossroads Nijmegen?

Aan het roer van Crossroads Nijmegen staat een tweetal dat al diverse ervaringen heeft binnen de wielerwereld. Romy de Bruijn is altijd al dol geweest op mountainbiken en was werkzaam bij meerdere bekende merken in de fietsbranche. Samen met Yannick Runhart zet zij momenteel Crossroads Nijmegen op. Een vijftal jaren geleden waren zij collega’s van elkaar bij het toenmalige Team Sunweb. De droom van een eigen wielercafé is hierna gelukkig altijd in het achterhoofd gehouden.

Binnenkort lees je hier meer over tijdens een nadere kennismaking met de wielerfanaten achter Crossroads Nijmegen.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (25)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (26)

Wielercafes.nl

Merken

In het wielercafé zul je straks vele bekende merken tegen gaan komen. Waar de gesprekken met diverse merken voor fietsen, onderdelen, accessoires, kleding en horeca nog lopen zijn er ook al enkele bevestigd. Zoals je al eerder in het nieuws kon lezen zal hier binnenkort naast fietsen van Cannondale en Cervélo ook wielerkleding kunnen verwachten van o.a. Biehler, Bonk en Pas Normal. Eerstgenoemde kledingmerk heeft het Nijmeegse wielercafé bovendien al vastgelegd voor hun jaarlijkse offroad toertocht.

Aankleding

Terwijl de focus bij Crossroads momenteel nog ligt op de grote lijnen, dienen zich her en der ook al mooie kansen aan. Er zullen diverse authentieke wielershirts van diverse profwielrenners komen te hangen, weet Yannick ons te vertellen. Zo zijn er reeds shirts van Tom Dumoulin en wereldkampioen Remco Evenepoel toegezegd.

Geile Strecke

Op 1 juni 2024 is Crossroads Nijmegen startplek voor de offroad toertocht genaamd ‘Geile Strecke’, wat in het Duits zoiets als ‘Fantastische Route’ betekent. Hierbij rijden deelnemers 200 kilometer over (zoveel mogelijk) offroad paden van Nijmegen naar Maastricht. Deze graveltocht wordt georganiseerd door Duitse kledingmerk Biehler.

Opening

Zonder grote tegenslagen wordt de opening rond mei 2024 verwacht. Wij zijn enorm benieuwd en houden de ontwikkelingen nauw in de gaten. Zodra er meer duidelijk is over de opening van Crossroads Nijmegen lees je dit uiteraard hier terug in het nieuws en in onze nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.