foto: Parijs is nog ver

Wielercafé verandert naam voor WK voetbal

Laatste update: 28 november 2022, 17:50 uur
Laatste update: 28 november 2022, 17:50 uur

Terwijl het WK voetbal nog nauwelijks leeft in Nederland, speelt Oranje hun eerste wedstrijden. Toch zijn er Nederlandse wielercafés die hier wel degelijk aandacht aan besteden. In Doetinchem besloten ze zelfs de naam van het wielercafé tijdelijk aan te passen.

Eigenaar Gerrit Geuvers heeft niet zo enorm veel met dit WK voetbal, geeft hij eerlijk toe. Hij sloeg dan ook niet aan op de de wedstrijden zelf, maar op een uitspraak van bondcoach Louis van Gaal.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: De Gelderlander

Louis van Gaal

Van Gaal sprak in aanloop naar het WK voetbal op een persconferentie met zijn steenkolen Engels de zin “I believe that we can come an end” uit. Uiteraard bedoelde hij hiermee dat hij verwacht dat het Nederlands elftal wel eens een heel eind kan komen, tijdens dit WK. Maar de betekenis van zijn zin werd bijzaak, de hilariteit om zijn niveau van Engels was wél waar veel aandacht voor was. De buitenlandse pers begreep dan ook weinig van wat Van Gaal hiermee bedoelde.

We can come an end

Ter gelegeheid van deze uitspraak en het WK voetbal heeft Geuvers de naam van het wielercafé daarom aangepast, naar de uitspraak van Van Gaal: “We can come an end”. Hij heeft beloofd om de naam op de gevel van zijn wielercafé na het WK weer gewoon te veranderen in Parijs is nog ver.

De tekst gaat onder de foto verder

Joop Zoetemelk

Tegenover De Gelderlander gaf de eigenaar van het Doetinchemse wielercafé aan dat hij wel een parallel ziet met de oorspronkelijke naam van het wielercafé ‘Parijs is nog ver’.

,,Die wieleruitspraak heeft een karakter van humor en is hoopvol. ‘We can come an end’ is eenzelfde uitspraak van hoop, het is allemaal mogelijk.”

Gerrit zag wel enige vergelijking met eigenlijke naam van het wielercafé, dat een wereldberoemde uitspraak is van Nederlands beste ronderenner ooit: Joop Zoetemelk. In de podcast van het wielercafé werd zelf nog gekscherend gesproken over een combinatie van beiden: ‘We can come nog ver’.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Parijs is nog ver

WK journaal

Met deze ludieke actie wist het wielercafé zelf door te dringen tot het WK-journaal met Guus Hiddink en Marco van Basten. De heren aan tafel konden wel om lachen om deze fraaie stunt van het Gelderse wielercafé.

Het wielercafé in Doetinchem is overigens geopend tijdens alle WK-wedstrijden van Nederland. Dus, heb je een beetje heimwee naar de koers, maar wil je ook niets missen van Nederland tijdens het WK voetbal? Kom dan op bezoek bij wielercafé We can come an end!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.