foto: Mountainbike Museum

Wielercafés openen terrassen

Laatste update: 22 april 2024, 11:04 uur
Laatste update: 22 april 2024, 11:04 uur

Gisteravond was het moment daar. De eerste versoepelingen in de coronamaatregelen werden aangekondigd. Voor de wielercafés was het belangrijkste dat de terrassen binnenkort weer open kunnen, het zij in aangepaste vorm. Tijd om weer vooruit te kijken.

In de versoepelingen van de coronamaatregelen die gisteren werden aangekondigd werden ook de terrassen genoemd. Welke regels gelden er vanaf 28 april op de Nederlandse terrassen nou precies?

Hieronder vind je de maatregelen die gelden vanaf woensdag 28 april:

De tekst gaat onder de foto verder

Vanaf 28 april 2021

Uiteraard staat de Nederlandse horeca te popelen om de terrassen weer open te mogen zetten. Zo ook de wielercafés. De afgelopen weken werden bij diverse wielercafés al voorbereidingen getroffen om alle wielerliefhebbers weer welkom te heten op hun terras. Hieronder een paar voorbeelden.

Fausto – Schoonhoven, Zuid-Holland

Sinds deze week is Fausto weer geopend, op zijn nieuwe locatie. De nieuwe met Dame-gecombineerde locatie biedt een terras met fraai uitzicht op de haven. Op zaterdag en zondag geniet je hier de hele middag van koffie, thee, fris en taart. Benieuwd naar de nieuwe locatie? Fiets dan even langs wielercafé Fausto op de Stadscamping van Schoonhoven!

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Fausto
Cyklist – Eindhoven, Noord-Brabant

Bij het Brabantse Cyklist in Eindhoven hebben ze hun ruime terras weer opgeknapt. Overal is aan gedacht. Overkapping, beschutting, dekentjes, heaters en open plekken in de zon. Er is geen reden om hier níet neer te willen ploffen. Genieten van één van hun populaire burgers, kies een speciaalbier van de kaart of geniet van een altijd goede schaal bitterballen. Hier kun je de bourgondiërs uithangen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Cyklist
De Proloog – Amerongen, Utrecht

Ook in Amerongen zijn ze startklaar voor het terras-seizoen. Begin mei start en eindigt hier bovendien de Race aroud  the Netherlands: een wedstrijd wie het snelst de buitenrand van Nederland fietst. Daarnaast dient het centraal gelegen wielercafé op 6 t/m 9 mei natuurlijk ook als start en eindpunt voor Rondje Wielercafes. Ook dan zal het ruime terras geopend zijn. Voor iedereen die hier op het terras gaat zitten staat er wel iets lekkers op de uitgebreide menukaart, zoals karamel koek, appeltaart en vegan chocoladetaart. Het terras staat hier inmiddels al helemaal klaar en zal vanaf 28 april 2021 dan ook dankbaar weer in gebruik genomen worden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: De Proloog
Trapperie – Sevenum, Limburg

Niet iedereen is al helemaal klaar om het terras nu al vol te laten stromen met wielerliefhebbers. Zo wordt er in het Noord-Limburgse Sevenum nog hard gewerkt aan de opening van het wielercafé. De bouwmaterialen en aanhanger zullen binnenkort plaatsmaken voor een riant terras waar het bourgondische karakter vanaf druipt. Of dit terras op 28 april dirct al in gebruik genomen kan worden is nog even de vraag. Één ding werd ons al wel verzekerd: tijdens Rondje Wielercafes op 6 t/m 9 mei is dit terras sowieso geopend!

De tekst gaat onder de foto verder

Toertocht langs wielercafes met terras

Wil jij graag een mooie fietstocht combineren met plekje op het zonnige terras? Schrijf je dan in voor Rondje Wielercafes op 6 t/m 9 mei 2021. Rondje Wielercafes is een vierdaags evenement waarbij fietsers vanaf meerdere startlocaties een toertocht kunnen rijden. Deelnemers schrijven zich in voor één of meerdere routes. Hierbij heeft elke deelnemer van 6 t/m 9 mei de tijd om de gekozen route(s) te rijden. De routes hebben zowel het beginpunt, de pauzeplek als het eindpunt bij een wielercafé. Meer informatie of inschrijven? Kijk dan op wielercafes.nl/toertocht. •

Klasbak Zuidlaren - wielercafes.nl

foto: Klasbas (@marcelberghuis)

Coppi Koffie - wielercafes.nl

foto: Coppi Koffie

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.