Wielercafes.nl

Wielerliefhebbers genieten van pop-up wielercafé in Lierop

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:41 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:41 uur

Behalve de vele stenen wielercafés die Nederland en België rijk zijn kun je sporadisch ook een ander soort wielercafé bezoeken. Een pop-up wielercafé. Dit is een georganiseerde avond waarop wielerliefhebbers genieten van verhalen uit de wielersport, vaak verteld door oud-renners. Afgelopen weekend werd in Lierop voor ’t eerst zo’n wielercafé georganiseerd.

Het wielercafé in Lierop werd georganiseerd als onderdeel van een toertocht met de naam Tour Der Ongeschoren Benen Classic. Vanzelfsprekend dat het wielercafé in Nirwana’s Borreltuin van Lierop door kon gaan was het zeker niet. Toch wist de organisatie het evenement dusdanig neer te zetten dat er twee weken voor het evenement nog honderd extra toegangskaarten verkocht konden worden.

De tekst gaat onder de foto verder

Johan Museeuw en Paolo Bettini bij het Wielercafé in Lierop - wielercafes.nl

foto: DCI Media

Wielercafé Lierop - wielercafes.nl

foto: DCI Media

Tijdens het wielercafé kwamen diverse (oud-)profwielrenners langs, waaronder Peter Winnen, Johan Museeuw, Piet van Katwijk, Jacques Hanegraaf, Evy Kuijpers, Lars Boom, Paolo Bettini en Leontien van Moorsel. Onder het genot van een koud biertje of glas wijn genoten de aanwezig gasten uit binnen- en buitenland van een bourgondische avond vol vertier.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: wielercafes.nl

Met presentatoren Rien van Horik en Leo Alkemade konden de ruim tweehonderd gasten rekenen op een soepele presentatie van dit Brabantse wielercafé. Al snel werd de ene na de andere anekdote aangedragen door de diverse oud-profwielrenners. Zo vertelde Peter Winnen over hoe anders ‘t er in zijn tijd aan toe ging in het peloton.

Peter Winnen: “Ik rookte wel eens sigaretje. Ik herinner me een etappe door Bretagne. Tweehonderd kilometer berg op, berg af. Bij de soigneur haalde ik dan wel eens een Marlboro op. Dan ging die spanning echt van de benen.”

De tekst gaat onder de foto verder

foto: DCI Media

Ook Leontien van Moorsel kwam met vermakelijke anekdotes:

Leontien van Moorsel: “Na mijn overwinning op de Olympische Spelen liep mijn vader dronken door het Holland Heineken Huis. Toen Prins Willem Alexander op bezoek kwam vroeg mijn vader hem welke tennisser hij ook alweer was.. Hierna heb ik mijn vader drie maanden niet aangekeken. Ach ja, ook dat is weer ons pap.”

Tussen de verhalen door bracht Leo Alkemade zijn onlangs uitgebrachte liederen tot gehoor, waaronder ‘In Het Wiel‘. Zijn voorliefde voor het wielrennen, de koers, het afzien en het snot voor de ogen rijden, beschrijft en bezingt hij als ervaringsdeskundige. Zijn intermezzo was dan ook een aangename afwisseling van het wielercafé waar ’t met de sfeer duidelijk wel goed zat.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: wielercafes.nl

Of het wielercafé in het vervolg nog eens georganiseerd wordt is nog niet zeker. Wanneer de reacties positief zijn behoort dit zeker tot de mogelijkheden, beaamde de organisatie.


Bezoek of organiseer jij binnenkort ook een pop-up wielercafé? Laat het ons weten!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

2 gedachten over “Wielerliefhebbers genieten van pop-up wielercafé in Lierop”

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.