foto: Wielercafes.nl

Marco over Omloop der Wielercafes 2023

Laatste update: 21 maart 2024, 13:59 uur
Laatste update: 21 maart 2024, 13:59 uur

Vandaag was het zover de Omloop der Wielercafes in het zuiden van Nederland met start bij Fixed Gear Coffee of in het Oosten van België bij Café Coureur. Voor iedere fietser een passende route keuze uit 110/145 of 180 kilometer.

I like to move it, move it
I like to move it, move it
I like to move it, move it

Dit verslag gaat over mijn route van 180 vanaf Fixed Gear Coffee. Vanaf de start worden meteen de eerste hoogtemeters geteld dus niet rustig aan beginnen.
De route gaat vervolgens niet naar het oosten of dieper naar het zuiden wat veelal wel het geval is bij een route hier, maar we gaan naar het westen. Wat een belevenis! Wat ik niet verwacht had rustig goed begaanbare wegen zelfs de bekende betonplaten in België was niks op aan te merken.

De zwaarte van de wegen zijn stukken minder. Geen steile of lange klimmen, maar wel glooiende wegen en volop natuur als je de juiste afslag neemt. Een aanrader als je het mij vraagt.

Mij was verteld dat de weersomstandigheden vandaag in België gunstiger waren, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Een paar keer een korte regenbui en natte wegen, maar de temperatuur was prima. Dus eigenlijk mag ik helemaal niet klagen en kon ik me gewoon prima vermaken.

Pauze

Eenmaal in het westen pak ik een korte stop voor een cola bij Café Coureur. Hierna vervolgt de route zich terug richting het oosten. De drukke bekende hoofdwegen blijven buiten schot, maar we fietsen wel stevig door om het kleinste wielercafé te bezichtigen. Hier is de tuin wel vele malen groter en ze hebben bovendien lekkere vlaai. Tevens stond de cake ook goed aangeschreven.

And we don’t party hardly (No!)
We just party hard (Yeah!)
And not because we bored (No!)
We party ’cause we born to party

Na deze pauzeplek is de energievoorraad weer gevuld. In de laatste kilometers van de route bevinden zich iets meer klimmen, maar nog niets extreems dus het blijft voor ieder te doen. Dat was voelbaar in de beentjes maar we hebben zeker genoten.

Als kers op de vlaai, nog even de Cauberg op. Als je toch beneden gaat stoppen bij Fixed Gear Coffee met 180 kilometer in de benen kan die ene kilometer er ook wel bij. Binnen in het wielercafé nog even napraten en koers kijken om daarna weer huiswaarts te keren. Heerlijk!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste stories
Andere stories

Vergelijkbare stories

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.