foto: Cor Vos

Brabants Wielercafé met Niki Terpstra en Dione de Graaff

Laatste update: 25 oktober 2023, 14:49 uur
Laatste update: 25 oktober 2023, 14:49 uur

Niki Terpstra is de hoofdgast van de najaarseditie van het Brabants Wielercafé op woensdag 1 november 2023. Zoals ieder jaar zal het pop-up wielercafé weer plaatsvinden in Cultuurpodium Groene Engel (Kruisstraat 15) te Oss. De toegangskaarten voor het evenement zijn reeds uitverkocht.

Nadat het de vorige keren de beurt was aan o.a. Puck Moonen, Lucien van Impe en Frans Maassen zullen ook dit najaar weer bekende namen uit de wielersport aanschuiven bij het Brabants wielercafé.

Mede door de spraakmakende gasten aan zullen schuiven duurde het niet lang voordat alle beschikbare kaarten waren uitverkocht. Wie dit jaar toch nog een pop-up wielercafé in Brabant wil bezoeken kan voorlopig nog wel terecht bij het wielercafé in Gerwen, waarover je eerder al meer las in het nieuws.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: kliknieuws

Niki Terpstra

Niki Terpstra was van 2007 tot en met 2022 actief in het profpeloton. Na zijn val op een dijk haalde de Noord-Hollander nooit meer het niveau waarmee hij in de jaren ervoor o.a. de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won. Momenteel richt hij zich op het gravelen. Afgelopen WK Gravel kon hij helaas niet deelnemen vanwege een gebroken duim. Genoeg om over te vertellen aan tafel bij Peet Kappen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Cor Vos

Dione de Graaff

Als boegbeeld van de avondetappe is Dione de Graaff ieder jaar tijdens de Tour de France weer te zien bij de NOS. Al sinds 1995 presenteert ze diverse programma’s bij de NOS, zoals het Sportjournaal en diverse schaatswedstrijden. Omringd door vele sportmensen weet De Graaff de sporters vaak goed aan te voelen en rake vragen te stellen. In 2022 presenteerde ze de Avondetappe nog pal voor het wielercafé La Douce Montagne (foto), op tientallen kilometers van de Alpe d’Huez af.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: NOS

Andere gasten

Op 1 november is daarnaast ook sportjournalist Nando Boers te gast. Hij staat bekend als schrijver van het wielermagazine De Muur en van boeken als ‘Ik ben renner’ en ‘Het Plan’. Laatstgenoemde gaat over hoe Team Jumbo-Visma het beste wielerteam ter wereld werd. Nando was drie jaar actief achter de schermen van de wielerploeg en schreef aan de hand daarvan een uniek boek over. Andere gasten zijn columnist Jace van de Ven en De Meet, die de muziek verzorgt.

Toegangskaarten

Alle toegangskaarten zijn reeds uitverkocht. Wie toch een kaart heeft kunnen bemachtigen kan zich vanaf 19:15 uur melden bij Cultuurpodium Groene Engel (Kruisstraat 15) te Oss. Het pop-up wielercafé begint om 20:00 uur.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.