Wielercafes.nl

Jelle Nijdam en Geert van Diepen in wielercafé Gerwen

Laatste update: 31 oktober 2023, 12:30 uur
Laatste update: 31 oktober 2023, 12:30 uur

Net als vorig jaar organiseren de Nuenense Wielervrienden ook in 2023 weer een pop-up wielercafé. Op 14 november 2023 zal het café in Gerwen weer goed gevuld zijn om te luisteren naar de verhalen van Jelle Nijdam, Geert van Diepen en Rik Elfrink.

Aan het einde van weer een prachtig wielerseizoen kan er vol enthousiasme worden teruggeblikt op het wielerseizoen. De overmacht van Jumbo-Visma, de opkomst van de nieuwe generatie profwielrenners en de unieke clean sweap in de Vuelta. Het zijn slechts enkele ingrediënten voor het pop-up wielercafé dat een groep heren onder de naam ‘Nuenense Wieler Vrienden’ organiseert. Op 14 november zijn de deuren van Café de Stam aan de Gerwenseweg 38 in Gerwen vanaf 19:00 uur geopend voor het pop-up wielercafé.

De tekst gaat onder de foto verder

John tijdens pop-up wielercafé - maart 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Hennie en Rik tijdens pop-up wielercafé - maart 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Jelle Nijdam

Jelle Nijdam is de 60-jarige zoon van oud-profwielrenner Henk(ie) Nijdam, die in de jaren ’60 diverse etappes in grote rondes pakte. Hij behaalde zelf meer dan 50 overwinningen tijdens zijn imposante wielercarrière, die van 1984 tot en met 1996 duurde. Zijn bijnaam ‘Snelle Jelle’ verdiende hij onder meer door tweevoudig wereldkampioen op de 5km achtervolging te worden. Daarnaast kwam hij als eerste over de streep in de Amstel Gold Race, Ronde van Nederland en droeg hij de gele trui in de Tour de France waar hij in totaal 6 overwinningen wist te behalen.

De bekende oud-profwielrenner uit Doetinchem is ook geregeld te vinden in het wielercafé van Doetinchem (Parijs is nog ver) waar hij vaak meepraat tijdens de podcast. Wie hier regelmatig naar luistert weet dat Nijdam nog altijd vol passie en plezier over de wielersport praat. Tijdens afgelopen Tour de France ging hij in Doetinchem samen met Maarten Ducrot nog het gesprek aan met de aanwezige gasten tijdens een toepasselijke thema-avond.

De tekst gaat onder de foto verder

Jelle Nijdam - wielercafes.nl

foto: Cor Vos

Jelle Nijdam bij wielercafe - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Geert van Diepen

Hij was jarenlang begeleider van o.a. Jelle Nijdam, Erik Breukink, Alberto Contador, Andy Schleck, Fabian Cancellara, Tyler Hamilton, Dylan Groenewegen en Leontien van Moorsel. In zijn 30 jarige loopbaan als verzorger en soigneur kreeg hij zodoende een unieke kijk achter de schermen in de wielerwereld. Later schreef hij hier zijn boek “De soigneur” over. Hierin doet hij een boekje open over het leven achter de koers en belicht hij de taak van de soigneur als voedselbevoorrader, masseur en luisterend oor met verzegelde lippen.

Rik Elfrink

De laatste twee edities van het NWV-Wielercafé bleek Rik al een geschikte gesprekleider, die door zijn wielerervaring de juiste snaar weet te vinden bij onze gasten. Als PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad is Rik bijna dagelijks te vinden op en om de Herdgang. Hij maakt podcasts en is actief op de sociale media om de PSV-fans te voorzien van alle informatie. Toch heeft hij zijn liefde voor de fiets als oud-wielrenner nooit verloren. Hij praat dan ook graag mee over alles wat de wielerliefhebbers bezig houden.

Toegangskaarten

Toegang is gratis voor iedereen, maar een vrijwillige donatie wordt gewaardeerd. Hiervoor staat bij de ingang een donatiepot. Er zijn in totaal 85 plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kom wel op tijd want vol = vol.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.