Wielercafes.nl

21 nov: wielercafé in Nijmegen met ploegleiders

Laatste update: 21 november 2023, 17:36 uur
Laatste update: 21 november 2023, 17:36 uur

Net als vorig jaar en afgelopen voorjaar organiseren de heren achter ‘De Wielerklassiekers’ ook dit najaar een pop-up wielercafé in Nijmegen. In deze editie staan er diverse ploegleiders centraal.

Koos Moerenhout, Lars Boom, Bart Voskamp en ga zo maar door. Het zijn niet de minste namen die te gast zijn in het pop-up wielercafé in Nijmegen. Dit najaar organiseren Ruud Wenting en Edo Nauta wederom een fraaie avond met dit keer een bijzonder thema: ploegleiders.

De tekst gaat onder de foto verder

Waar het pop-up wielercafé onder de naam ‘De Wielerklassiekers’ normaal gesproken alleen in het voorjaar wordt georganiseerd, worden we dit jaar twee keer verwend. Op dinsdagavond 21 november 2023 zal het Lux in Nijmegen weer volstromen met wielerliefhebbers.

De tekst gaat onder de foto verder

Ploegleiders

Met ploegleiders uit het mannenwielrennen als vrouwenwielrennen is er een gemêleerd gezelschap te gast in de oudste stad van Nederland.

Lars Boom is momenteel ploegleider bij SD Workx, de vrouwenploeg die de concurrentie dit wielerseizoen degradeerde. In de UCI-ranking behaalde de succesvolle wielerploeg namelijk meer dan twee keer zoveel punten in vergelijking met de overige teams, zoals Lidl-Trek.

Een andere gast die momenteel werkzaam is in het vrouwenwielrennen is Piet Rooijakkers. Deze oud-renner vertelt hier over zijn functie functie bij de afdeling Research en Development bij Team DSM-Firmenich.

Koos Moerenhout fungeert momenteel als bondscoach van de Elite mannen bij het wielrennen. Hoogtepunt van 2023 was uiteraard het wereldkampioenschap waar Mathieu van der Poel er met de regenboogtrui vandoor ging. Moerenhout is daarnaast ook nog assistent ploegleider bij Hagens Berman Axeon, een Amerikaanse wielerploeg op continentaal niveau.

Ook de uit Groenlo afkomstige Tristan Hoffman is aanwezig bij het pop-up wielercafé. Deze oud-profwielrenner keerde in 2021 terug in het peloton als ploegleider van Team Bike Exchange dat momenteel in het peloton fietst onder de naam Team Jayco-AlUla.

Buiten alle ploegleider is ook columnist en wielerauteur Frank Heinen te gast.

De tekst gaat onder de foto verder

Poster wielercafe Nijmegen nov-2023 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Pop-up wielercafé De wielerklassiekers in Nijmegen - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Presentator

Deze kopgroep aan gasten zal worden geïnterviewd door de gastheer van deze avond, Bart Voskamp. Als ex-wielrenner en winnaar van verschillende etappes in grote rondes weet hij goed hoe het er in de wielersport aan toe gaat.

Muziek

Tijdens de avond wordt het muzikale kader verzorgd door de folk en alt-countryband Black Hat White Hat.

Wielerquiz

Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen in een spannende Wielerquiz.

Toegangskaarten

Kaarten voor deze avond kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via Lux Nijmegen.
Een korte impressie van de afgelopen editie vind je op YouTube.

Stenen wielercafé

Naast het pop-up wielercafé krijgt Nijmegen binnenkort ook een eigen stenen wielercafé. Meer hierover lees je in het nieuws.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.