foto: Nuenense Wielervrienden

Terugblik wielercafé in Gerwen

Laatste update: 30 november 2022, 15:36 uur
Laatste update: 30 november 2022, 15:36 uur

Sportredacteur en oud-wielrenner Rik Elfrink voerde openhartige en leerzame gesprekken met de Nuenense renner Chris Kisters en zijn trainer Cees-Jan van der Zweep en met oud-profrenner John van den Akker, nu als rennersmanager ‘kopman’ bij Cycling Service. Zij waren de hoofdpersonen van het jaarlijkse wielercafé van de Nuenense Wielervrienden (NWV) op dinsdag 8 november in De Stam in Gerwen. Onder de vele bezoekers aardig wat jeugdige wielrenners en actieve toerfietsers, organisatoren en trainers.

Rik Elfrink voerde openhartige gesprekken met de gasten en dat leverde voor het publiek niet alleen interessante weetjes op, maar ook leerzame feiten over talentontwikkeling en trainingsprogramma’s met een interessante inkijk in trainingsschema’s, data-verzameling en analyses.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Nuenense Wielervrienden

Aanstormend talent

De 17-jarige Chris Kisters is een aanstormend talent en hij gaat komend wielerseizoen als tweedejaars juniorrenner bij Wielervereniging Schijndel aan de slag in wielerwedstrijden en klassiekers. Chris gaat zich volledig richten op het wegseizoen. Hij combineerde een paar jaar het wielrennen op de baan met wegwedstrijden. Hij zit nu het VWO-eindexamenjaar en wil zijn school met goed gevolg afsluiten en ook als ‘klassieke’ wegrenner doorbreken.

De tekst gaat onder de foto verder

Chris Kisters (WV Schijndel) - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Chris Kisters (WV Schijndel) - wielercafes.nl.png (2)

foto: brabantcycling.nl

Rik Elfrink interviewde Chris die duidelijk alles op een rijtje heeft. Het is niet mis wat er komt kijken om als jeugdige wielrenner mee te kunnen in het peloton, laat staan om door te breken als toprenner. De passie van Chris is de wielersport, hij wielrent al ruim tien jaar en nu zijn trainingskilometers van wekelijks zo’n vijfhonderd kilometers geen uitzondering.

Chris heeft als trainer Cees-Jan van der Zweep (Improove Coaching), die professioneel trainingsbegeleider is van wedstrijd- en amateursporters. Chris traint al twee jaar met ontzettend veel plezier bij Cees-Jan en Chris zegt: serieus sporten kan ook écht leuk zijn. Chris Kisters hoopt eind februari al een belangrijke rol te spelen in zijn eerste wielerklassieker in 2023.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Nuenense Wielervrienden

Van voetballer naar wielrenner

John van Akker uit Veldhoven stapte als voetballer op een wielrenfiets en omdat hij op een racefiets goed mee kon komen werd hij profrenner en maakte naam in de wielersport. John gaf een korte schets van zijn tienjarige profcarrière en hij vermaakte met enkele anekdotes de bezoekers. Ook lichtte hij een tipje van de sluier op van zijn huidige job bij Cycling Service.

Wedstrijdorganisaties, wielrenners, ploegen, bonden en media, ze maken allemaal gebruik van Cycling Service. John is nu 56 jaar en staat weer wekelijks op het voetbalveld. De komende jaren blijft John als kopman aan de slag bij Cycling Service, maar hij liet weten dat hij op zijn zestigste liever niet meer achter wielrenners blijft ‘aanhollen’.

John van den Akker zegt op zoek te zijn naar een jongere opvolger. Na de interviews van Rik Elfrink met de hoofdpersonen werd er natuurlijk nog gezellig nagepraat over dit geslaagde wielercafé in De Stam in Gerwen.

De tekst gaat onder de foto verder

Nuenense Wielervrienden (NWV)

De organisatie van dit wielercafé is in handen het vierkoppige NWV-bestuur, bestaande uit de wielerliefhebbers René Coolen, Bé van Guldener, Jan van Maasakkers en Martien Jansen.

Eerder dit jaar organiseerde zij ook al een wielercafé in maart, met hierbij bekende oud-wielrenner Hennie Kuiper. Het gezelschap is vastberaden om ook in 2023 weer enkele pop-up wielercafés te organiseren.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws
Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Deel dit bericht:

Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.