Wielercafes.nl

Pop-up wielercafé in Drenthe

Laatste update: 23 september 2023, 20:13 uur
Laatste update: 23 september 2023, 20:13 uur

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 september wordt in Drenthe het Europees Kampioenschap Wielrennen verreden. Ter ere van dit fraaie evenement wordt er een pop-up wielercafé in Norg georganiseerd.

Het EK wielrennen in Drenthe is vandaag begonnen. Overal in Drenthe zorgt dit voor extra aandacht voor de wielersport. Van actiefoto’s van 2 bij 3 meter aan de kant van de weg en fietskunstwerken in Assen tot een foto-expositie in het dorpshuis van Zwiggelte. Drenthe loopt warm voor het EK Wielrennen.

De tekst gaat onder de foto verder

EK Wielrennen in Drenthe - wielercafes.nl __Dorpsbelangen Zwiggelte

foto: Dorpsbelangen Zwiggelte

EK Wielrennen in Drenthe - wielercafes.nl (2) __Omroep Assen

foto: Omroep Assen

Één van de mooiste initiatieven die rondom het EK Wielrennen in Drenthe wordt georganiseerd is een pop-up wielercafé. Hierbij zijn prominente oud profwielrenners te gast zoals Gert Jakobs, Erik Dekker en zelfs oud Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Naast alle oud-wielrenners is ook oud NOS-commentator Herbert Dijkstra aanwezig.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Zwaneveld

Wielertheater Onderweg

Het pop-up wielercafé wordt georganiseerd onder de noemer ‘Wielertheater Onderweg’.  De avond begint om 20:00 uur in Café Zwaneveld, Norg. Tijdens deze avond zullen de tafelgasten ook voorbeschouwen op de herenwedstrijd van zondag 24 september.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is verplicht. Iedereen die hier bij wil zijn kan zich aanmelden via een mail naar info@cafezwaneveld.nl. Hierbij geldt vol = vol. Toegang is overigens geheel gratis.

Wielercafé Zwiggelte

Twee dagen eerder was er op 21 september 2023 al een pop-up wielercafé in Zwiggelte. Hier waren onder andere sportfotograaf en winnaar van de World Press Photo, Klaas Jan van der Weij, Wessel van Keuk en oud-profwielrenner en -KNWU coach Peter Zeijerveld aanwezig. Zij werden geïnterviewd door wielerverslaggever Gio Lippens. Onderwerp van gesprek waren de toekomst van de wielersport de verhalen achter vele wielerfoto’s.

Stenen wielercafé bezoeken

Wie liever op bezoek gaat bij een stenen wielercafé zit in Drenthe ook goed. In het centrum van Assen zelf vind je namelijk sinds enkele jaren Café Cours. Het EK Wielrennen is hier op scherm goed te volgen.

Even verderop vind je in de bossen Koerscafé Gasselte. De locatie van dit wielercafé leent zich perfect voor een start- of pauzeplek van een fraaie fietstocht door de Drentse natuur.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.