foto: vac-online.be

Te koop: Bar Pedal

Laatste update: 4 januari 2023, 15:28 uur
Laatste update: 4 januari 2023, 15:28 uur

Al generaties lang vind je in het Belgische Hombeek het wielercafé Bar Pedal, voorheen ook wel bekend als Fietsherstellingen Willems. Maar het wielercafé gaat sluiten en staat te koop. Hoe zit dat precies? Wij gingen in gesprek met de familie Willems.

Het café dient van oudsher als fietsherstelzaak. Het pand in Hombeek, vlakbij Mechelen, is sinds 2020 een echt wielercafé. De teleurstelling bij de lokale dorpsbewoners is mede vanwege de lokale functie groot.

Deze veelzijdige locatie ontvangt veel verschillende soorten gasten. Zo zijn ‘t op dinsdag- en donderdagavond vooral de 50-ers en 60-ers die hun fietsrit er maar al te graag even onderbreken voor een kop koffie met wat lekkers. Daarnaast weten dorpsbewoners het café in het centrum van Hombeek al jaren goed te vinden, zo bleek ook toen wij op een doordeweeks donderdagmiddag op bezoek kwamen. 

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (75)

foto: Wielercafes.nl

3VFyxgwdrzriDMBJgs8j

foto: Wielercafes.nl (Luc Keersmaekers)

Fietsaccessoires en -reparaties

In het voorste gedeelte van het wielercafé zijn de wanden goed gevuld. Hier vind je namelijk fietstassen, wielerkleding, fietshelmen en andere accessoires voor diverse soorten fietsen. Daarnaast vind je hier ook diverse originele wielercadeaus. Ideaal voor de feestdagen die er volgende maand aankomen.

In het achterste gedeelte worden de reparaties aan allerlei soorten fietsen uitgevoerd. Geert Willems, broer van vrouwenbondcoach in het Belgische wielrennen Ludwig Willems, voert de reparaties uit. Dat hij dit met veel passie en plezier doet is duidelijk zichtbaar aan het enthousiasme dat hij uitstraalt tijdens zijn verhaal over de werkplaats.

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (59)

foto: Wielercafes.nl

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (49)

foto: Wielercafes.nl

Horeca

Aan de bar zijn diverse soorten koffie verkrijgbaar, evenals warme chocomelk, speciaalbier, appeltaart en een breed assortiment aan sportvoeding. Reden genoeg om dus even lekker onderuit te zakken in de comfortabele stoelen met al het lekker dat hier te krijgen is.

Wie niet stil kan zitten maakt een rondje door het wielercafé, want aan de muren van het café is van alles te bekijken. Authentieke foto’s, koerspetjes, oude koersfietsen en nog veel meer. In dit wielercafé ben je voorlopig niet uitgekeken.

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (50)

foto: Wielercafes.nl

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be

foto: Wielercafes.nl

Gesloten

Toch komt er binnenkort dus een einde aan Bar Pedal. De reden hiervoor vinden we in de stijgende energieprijzen, maar ook de gezondheid van de eigenaren speelt een rol. Daarnaast is de online concurrentie van wielerkleding en -accessoires ook een extra stimulans geweest om dit besluit te nemen, laat dochter Joyce Willems aan Wielercafes.be weten. Zelf heeft zij besloten terug te gaan naar haar vorige baan, zodra de zaak is verkocht.

De tekst gaat onder de foto verder

Te Koop Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (88)

foto: Wielercafes.nl

Te Koop Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (87)

foto: Wielercafes.nl

Uitverkoop

Aangezien er nog de nodige voorraad aan wielerkleding en -helmen aanwezig is, gaan die nu tegen hoge kortingen de deur uit. En dat blijft niet onopgemerkt. De toestroom aan wielerliefhebbers die op zoek zijn naar betaalbare wielerkleding is merkbaar volgens Willems. Er komend de laatste weken duidelijk meer klanten op de zaak af waardoor deze producten als warme broodje over de toonbank gaan.

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be (57)

foto: Wielercafes.nl

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be

foto: Wielercafes.nl

Te koop of Te huur?

Voorlopig staat het pand te koop, maar wanneer er geen koper gevonden wordt houdt de Familie Willems de optie voor verhuur ook nog open. Jonge ondernemers hebben niet altijd het kapitaal om in één keer zo’n bedrag op te kunnen hoesten, vertelt Joyce Willems. De keuze voor al dan niet verhuren wordt rond de jaarwisseling gemaakt.

De tekst gaat onder de foto verder

Te Koop: Bar Pedal in Hombeek (Mechelen) - wielercafes.be

foto: vac-online.be

Bar Pedal in Hombeek - wielercafes.be

foto: Wielercafes.nl

1 januari 2023

Vanaf het nieuwe jaar zal de zaak alleen nog geopend zijn voor fietsreparaties. Tot die tijd loopt de uitverkoop van kleding en helmen nog door. Wat er met het pand gebeurd wanneer er tegen die tijd nog geen koper is gevonden, is nog niet besloten.

Wil je graag een sfeerimpressie van dit wielercafé zien? Kijk dan eens op de cafépagina van Bar Pedal of bezoek het wielercafé zelf!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.