foto: Fausto

Verkocht: Fausto in Schoonhoven

Laatste update: 22 april 2024, 15:02 uur
Laatste update: 22 april 2024, 15:02 uur

Sinds 2 mei 2016 runden Jan-Luc en Elske Coenen wielercafé Fausto in Schoonhoven. Maar na acht jaar komt daar een einde aan, want Fausto is verkocht en stopt daarmee voorlopig als wielercafé. Of het wielercafé in de toekomst verder gaat op een nieuwe locatie is nog niet bekend.

In de beginjaren was wielercafé Fausto te vinden aan een levendig kruispunt in Schoonhoven. Hier begon Jan-Luc zijn eigen wielercafé in de voormalige tabakswinkel. Menig wielliefhebber en toerist wist het wielercafé toen te vinden.

De tekst gaat onder de foto verder

Fausto - wielercafes.nl

foto: Stephan Tellier

Jan-Luc en Elske Coenen in wielercafé Fausto - wielercafes.nl

foto: Dirk Molenaar

Corona

Tijdens de coronapandemie kreeg het wielercafé op de hoek van de Voorhaven het moeilijk. Het pand was te klein voor de samenleving waarin anderhalve meter afstand verplicht was.

Mede om die reden werd het wielercafé vanaf 1 april 2021 verhuist naar het terrein van de stadscamping, waar het ondernemersduo toen ook beheerder van was. Op deze locatie serveerde ze goede koffie en huisgemaakte taarten, waar vele wielerliefhebbers jarenlang op af kwamen.

De tekst gaat onder de foto verder

Fausto in Schoonhoven - wielercafes.nl

foto: Fausto

Fausto in Schoonhoven - wielercafes.nl

foto: Frank Olsthoorn

Verandering

Afgelopen najaar hadden eigenaren Jan-Luc en Elske een gesprek met de eigenaar van het terrein over hun toekomstplannen met de stadscamping, de jachthaven en het wielercafé. Ze gaven aan op termijn toe te zijn aan verandering.

“We hebben de stadscamping in vier jaar tijd uitgebouwd tot een gezond en bloeiend bedrijf. Maar dit succes maakte de aansturing en het beheer voor ons tot een 24/7-taak voor acht maanden per jaar”, legt Jan-Luc uit. “We gaven bij de eigenaar aan dat we dit niet nog meerdere jaren zo wilden doen.”

De tekst gaat onder de foto verder

Fausto in Schoonhoven - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Fausto in Schoonhoven - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Verkoop

De eigenaar was duidelijk: als het tweetal zou stoppen, wilde hij camping, horeca en jachthaven verkopen. En zo geschiedde. Alles ging in de verkoop.

“Wat er toen gebeurde, hadden ook wij niet voorzien. Al binnen enkele weken waren er serieuze kopers”, aldus Elske. In goed overleg besloten de twee ondernemers mee te werken aan de verkoop.

“Het was sneller dan onze bedoeling was. Maar, zo geloven wij: dan moet het zo zijn en is dit voor ons ook het juiste moment om een nieuwe weg in te slaan.”

De tekst gaat onder de foto verder

Nieuwe locatie voor Fausto

Of beide ondernemers elders een nieuw wielercafé gaan beginnen zal de toekomst uitwijzen. Momenteel verlaten Jan-Luc en Elske Coenen de stad Schoonhoven om zich te oriënteren op nieuwe plannen. Jan-Luc zegt in gesprek te zijn over een nieuwe locatie, niet ver van het oude nest. Maar eerst gaan Jan-Luc en Elske samen een tijdje toeren door Europa met de camper.

Nieuwe eigenaren in Schoonhoven

Nieuwe eigenaren van zowel het wielercafé, de camping als de jachthaven zijn vanaf 15 maart 2024 Ken Tang en Ada Su. Wie zij zijn, welke veranderingen zij gaan doorvoeren en wat je kunt verwachten van het nieuwe wielercafé in Schoonhoven lees je binnenkort in het nieuws en uiteraard in onze nieuwsbrief.

Update

Jan-Luc en Elske Coenen zijn voornemens om hun avontuur te vervolgen in Crozon-sur-Vauvre (12 Rue Principale). In dit kleine dorpje met nog geen 400 inwoners, in het binnenland van Frankrijk, willen ze een camping beginnen onder de naam ‘Camping via Fausto’.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.