foto: Amstel.nl

Volg Amstel Gold Race vanuit een wielercafé

Laatste update: 14 april 2024, 08:34 uur
Laatste update: 14 april 2024, 08:34 uur

Het weekend van 13 en 14 april staat volledig in het teken van de Amstel Gold Race. Op zaterdag 13 april verrijden 15.000 wielertoeristen de toertocht van de Amstel Gold Race, terwijl op zondag 14 april de dames en heren profs in actie komen in het Limburgse heuvelland.  Wij lichten een aantal wielercafés uit in de buurt van het parcours om de koers live te volgen of de renners zelfs door de straten te zien passeren.

De Amstel Gold Race is de bekendste Nederlandse eendaagse wielerwedstrijd en het parcours van de wedstrijd kenmerkt zich door veel draaien en keren, smalle wegen en veel korte, maar steile klimmen door de Zuid-Limburgse heuvels.

 

De tekst gaat onder de foto verder

Tadej-Pogacar-Amstel-Gold-Race-wielercafes.nl

foto: Amstel.nl

Demi-Vollering-Amstel-Gold-Race-wielercafes.nl

foto: Amstel.nl

Favorieten bij de dames zijn onder andere Elisa Longo Borghini, Lotte Kopecky en Shirin van Anrooij. Bij de heren zullen alle ogen weer gericht zijn op Mathieu van der Poel, maar ook Tom Pidcock, Ben Healy en Maxim van Gils zijn mannen om te volgen. Wie worden de opvolgers van Demi Vollering & Tadej Pogačar tijdens deze 58e editie van de Amstel Gold Race?

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Amstel.nl

Wielercafés langs parcours

De ploegenpresentatie voor de dames en de heren start volgens planning om 8:43 uur op de Markt in Maastricht. Op een steenworp afstand vind je de Maastrichtse locatie van Fixed Gear Coffee, waar je vanaf 8:00 uur ‘s ochtends terecht kunt voor een lekkere koffie op zondag 14 april. Zowel de dames als de heren starten op de Markt in Maastricht.

De tekst gaat onder de foto verder

AGR-Route-2024-Mannen-wielercafes.nl

foto: Amstel.nl

AGR-Route-2024-Vrouwen-wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Vervolgens trekt het peloton in een ruime lus door de heuvels en rijdt achtereenvolgens door Noorbeek (café d’r Pley), Slenaken (Demarrage Coffee) en Sibbe (Aan de Kirk) waar je de koers kunt volgen vanuit een wielercafé, om uiteindelijk op de lokale omloop in Valkenburg aan te komen.

De dames passeren in totaal vijf keer de finishlijn in Valkenburg, naar verwachting tussen 12:12 en 14:08 uur ‘s middags. De mannen passeren de lijn rond 15:00, 16:32 en 16:56 uur in de middag. Op een van de bankjes bij de Valkenburgse vestiging van Fixed Gear Coffee aan de voet van de Cauberg, zit je op de eerste rij van de koers en hoef je niks van het spektakel te missen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Amstel.nl

Fixed Gear Coffee

Vanwege de Amstel Gold Race heeft Fixed Gear Coffee haar openingstijden verruimd op beide locaties. De vestiging in Maastricht is op enkele minuten lopen vanaf de start en een perfecte plek om jouw Amstel Gold te starten met een koffie voor of na de ploegenpresentatie. Bij de vestiging aan de Cauberg kun je het profpeloton meerdere keren zien passeren op hun weg naar de finishlijn. Op beide locaties zit de sfeer er goed in tijdens de koers. Er wordt leuke muziek gedraaid en de wedstrijd wordt live op televisie uitgezonden.

Openingstijden Cauberg:

Zaterdag 13 april 10:00 – 18:00 uur
Zondag 14 april 9:00 – 18:00 uur

Openingstijden Maastricht:

Zondag 13 april 8:00 – 17:00 uur

De tekst gaat onder de foto verder

Aan de Kirk

Bij café Aan de Kirk te Sibbe-IJzeren wordt de Amstel Gold Race live vertoond op groot scherm. De koers komt niet precies voor de deur langs, maar passeert wel links en rechts door het dorp. Ervaring van de afgelopen jaren leert dat bezoekers het café uitrennen zodra ze op het scherm zien dat de koers passeert. De renners worden massaal op straat toegejuicht en na passage van het peloton keren de gasten weer terug naar Aan de Kirk. Dit wielercafé is ook een geliefd adres onder Belgische wielerliefhebbers vanwege de goede ambiance.

De tekst gaat onder de foto verder

D'r Pley

Bij café d’r Pley in Noorbeek wordt er het hele weekend feest verwacht. Op zaterdag vindt er namelijk een bijzondere lokale traditie plaats om de heilige Brigida te eren: het Sint Brigida denhalen. Op zaterdag wordt er veel aanloop verwacht bij d’r Pley, want deze festiviteiten spelen zich op het plein voor de deur af.

Op zondag wordt de Amstel Gold Race live uitgezonden en is het terras geopend. Ook heb je de mogelijkheid om het aanstormende peloton aan te moedigen vanuit de bocht Klompestraat-Dorpstraat, waar de mannen rond 12:44 uur zullen passeren.

De tekst gaat onder de foto verder

Demarrage Coffee

Bij Demarrage Coffee is de tuin met prachtig terras geopend. Het is de mooiste periode van het jaar om op het tuinterras te zitten bij Demarrage Coffee, want alle bloesem staat in volle bloei. Een heerlijke plek om te ontspannen als je zelf op zaterdag de nodige kilometers hebt gemaakt tijdens de toertocht, met uitzicht op de heuvels.

Neem plaats op een van de bankjes voor het wielercafé om de renners te zien passeren onder het genot van een lekkere koffiespecialiteit. De passage door Slenaken wordt rond 12:51 uur verwacht.

Zien wij jou dit jaar bij een van de wielercafés langs het parcours bij de Amstel Gold Race? Maak een leuke foto en deel hem met @wielercafes op Instagram!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.