foto: Cor Vos

Warming up Vuelta in pop-up wielercafé Slok

Laatste update: 9 augustus 2022, 15:48 uur
Laatste update: 9 augustus 2022, 15:48 uur

Naast de aangekondigde pop-up wielercafés in Vlijmen, Sleeuwijk en Amerongen houdt aankomende La Vuelta a España ook startplaats Utrecht bezig. Op drie achtereenvolgende maandagavonden worden hier eveneens pop-up wielercafés georganiseerd. Gratis toegankelijk en met diverse bekenden uit de wielerwereld.

Terwijl we nog nagenieten van een waanzinnige Tour de France wordt in Nederland al reikhalzend uitgekeken naar de volgende grote wielerronde van 2022, de Ronde van Spanje.

Op de drie maandagen voorafgaand aan de start van La Vuelta a España (1, 8 en 15 augustus) wordt er in Utrecht volop gesproken over deze koers. In Café Willem Slok ontvangt wielerjournalist, radiomaker en schrijver Jeroen Wielaert diverse bekende gasten om over La Vuelta Holanda te spreken.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé Slok in Utrecht 2022 - wielercafes.nl

foto: Café Willem Slok

Maarten Ducrot als commentator NOS - wielercafes.nl

foto: Cor Vos

La Vuelta Holanda

Gastheer Jeroen Wielaert gaat in gesprek met oud-wielrenners over hun wielercarrière. Herinneringen aan legendarische etappes en mooie overwinningen in de Vuelta, maar ook over er doorheen zitten en doorstampen. Hierbij worden niet alleen hun deelnames aan de Vuelta besproken, maar wordt ook vooruit gekeken naar de komende Vuelta met start in Nederland.

De Ronde van Spanje begint dit jaar op 18 augustus met een ploegenpresentatie. Een dag later wordt er een ploegentijdrit door de straten van Utrecht verreden. De volledige route is te bekijken op de Nederlandse website van La Vuelta Holanda.

De tekst gaat onder de foto verder

Maarten Ducrot als commentator NOS - wielercafes.nl

foto: Cor Vos

Maarten Ducrot als wielrenner bij Jan Raas, op weg naar zijn zege in etappe Tour de France - wielercafes.nl

foto: Cor Vos

Maarten Ducrot

De bekendste gast is Maarten Ducrot. Deze oud-wielrenner die tegenwoordig NOS-commentator is bij wielerwedstrijden zal op 1 augustus te gast zijn. Na zijn amateurtijd (wereldkampioen ploegentijdrit) reed hij in de jaren ’80 bij de ploeg van Jan Raas waar hij diverse etappes in verscheidene rondes wist te winnen. In 1991 nam hij deel aan de Ronde van Spanje waarin hij uiteindelijk een 113e plaats behaalde. Sinds 2004 is Ducrot wielercommentator op televisie bij de NOS. Het Café Willem Slok is geen vreemde locatie voor de 38-jarige wielerliefhebber, die hier in zijn studietijd regelmatig te vinden was.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Paul Stolk

Mathieu Hermans

Een oud-wielrenner die veel goede herinneringen over heeft gehouden aan Spanje is Mathieu Hermans. Eind jaren ’80 wist hij in de Vuelta maar liefst 9 (!) etappes op zijn naam te schrijven, in dienst van Spaanse ploegen Caja Rural – Orbea en Paternina – Marcos Equizabal. In totaal stond Hermans zeven keer aan de start van de Vuelta. Mathieu Hermans zal de tweede van de drie maandagen te gast zijn, op 8 augustus 2022.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: mathieuhermans.com

Bert Wagendorp

Op 15 augustus zijn er drie schrijvers te gast. Naast Edwin Winkels en Hans van Hartevelt is ook de auteur van Ventoux, Bert Wagendorp, te gast. Dit boek werd in 2015 verfilmd.

De oud-Utrechter Edwin Winkels, die al sinds 1992 in Spanje woont, schreef in 2019 als opmaat naar de Vuelta-start in Nederland het boek La Vuelta dat vol staat met heroïsche verhalen uit de Ronde van Spanje. Zijn collega Hans van Hartevelt schreef op zijn beurt een heuse thriller: De fatale etappe, vergelding in de Vuelta. Een fictief verhaal over een renner die met winst in de Vuelta de eerste kan zijn die kans maakt de drie grote rondes te winnen.

Wielerquiz

Als kers op de taart wordt er na de drie maandagen nog een wielerquiz georganiseerd, op woensdag 17 augustus. Deze afsluiter wordt gepresenteerd door de Utrechtse wielerliefhebber Vincent Oldenborg.

Locatie

Alle genoemde avonden vangen aan vanaf 20:00 uur en zijn gratis toegankelijk. Café Willem Slok vind je aan de Korte Koestraat 2 in Utrecht. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.