foto: GOUDasfalt

Mogelijke doorstart wielercafé Gouda

Laatste update: 7 april 2023, 10:56 uur
Laatste update: 7 april 2023, 10:56 uur

Sinds eind 2022 is het wielercafé 14TheRoad in Gouda gesloten. Na een juridische strijd over het huurcontract is oud-eigenaar Marcel Struijk uit zijn voormalige wielercafé vertrokken. Toch is momenteel nog niet duidelijk of er een vervolg komt van het wielercafé, maar liggen er wel veel opties op tafel.

Na de rechtszaak over huurkorting in coronatijd voor 14TheRoad in Gouda is er nog geen duidelijkheid gekomen over de nieuwe bestemming van het pand. Volgens het bestuur van het evenemententerrein was de huurachterstand flink opgelopen tot 21.000 Euro, maar Marcel dacht daar anders over. Volgens uitbater Marcel was dit 5.200 euro, omdat hij vindt dat het wielercafé recht had op huurkorting. Daarnaast wilde de eigenaar van het pand ook niet de gedane investeringen van 14theRoad overnemen, die al snel over enkele duizenden Euro’s gaan.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 14TheRoad

Stadsoever Goudasfalt laat weten dat er op dit moment nog geen nieuwe permanente invulling is gegeven aan het oud-wielercafé. Ook is er nog geen doorstart gemaakt met 14TheRoad door Marcel en Corinne.

Hieronder is te zien hoe 14TheRoad er tot eind vorig jaar uit zag.

De tekst gaat onder de foto verder

14theRoad in Gouda - wielercafes.nl (4)

foto: 14TheRoad

14theRoad in Gouda - wielercafes.nl (5)

foto: 14TheRoad

Sinds het vertrek van het echtpaar uit het zogenoemde dijkhuis heeft het nog wel de horecafunctie behouden.

Aan de andere kant van het terrein wordt dezer weken de laatste hand gelegd aan het nieuwe strandpaviljoen, dat wel brood ziet in de horecafunctie in deze regio. Deze maand zal zodoende ‘Gouwestrand’ de deuren openen.

“Dit pand is het visitekaartje van het terrein”

De tekst gaat onder de foto verder

foto: GOUDasfalt

Nieuwe invulling

Wat er op termijn op de oude plek van 14TheRoad gaat komen, is nog niet duidelijk. Momenteel worden nog vele opties open gehouden. Een doorstart als wielercafé behoort hierbij ook nog tot de opties, maar lijkt niet heel waarschijnlijk.

Het bestuur van het terrein geeft aan “vooral geen gedoe meer” te willen. Toch willen ze invulling wel zorgvuldig bepalen. Het wordt door hen namelijk “het visitekaartje van het terrein” genoemd.

Kijkdag

Om te bepalen wat de nieuwe invulling van deze locatie gaat worden zal er op zaterdag 22 april een kijkdag worden georganiseerd voor potentiële nieuwe huurders. Hiermee hopen op een mooi plan uit te komen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 14TheRoad

Doorstart 14TheRoad

Oud-eigenaar van 14TheRoad Marcel Struijk laat aan Wielercafes.nl weten dat hun wielerhart zeker nog niet verloren is gegaan. Op dit moment oriënteert het echtpaar zich op een potentieel nieuw pand in de regio Gouda. Hierbij staat een gunstige ligging ten opzichte van fietsroutes wederom centraal.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: AD

Zodra er meer bekend is over een nieuw wielercafé op deze locatie of een doorstart van 14TheRoad op een andere locatie vermelden we dat uiteraard hier in het nieuws.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.