foto: Wielercafes.nl

Sluiting De Waalse Pijl in Arnhem

Laatste update: 28 november 2022, 23:31 uur
Laatste update: 28 november 2022, 23:31 uur

Wielercafé De Waalse Pijl in Arnhem sluit vanaf juni 2021 noodgedwongen de deuren. Eigenaar Hans Klemkerk heeft reeds een nieuwe uitdaging voor ogen. Het is voor eigenaar Hans Klemkerk niet meer op te brengen. Van koppen koffie en een vintage fietsen kunnen de vaste lasten helaas niet langer worden bekostigd.

Het Arnhemse wielercafé dat sinds 2017 in Arnhem heeft plaatsgenomen verdwijnt helaas. Na 4,5 jaar besluit eigenaar Hans Klemkerk zijn wielercafé aan de Hommelseweg te verlaten.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: De Waalse Pijl @ Hommelstraat

Eind 2020 verhuisde het wielercafé nog van de Hommelstraat naar de Hommelseweg. Hier nam De Waalse Pijl plaats op de hoek van een drukbezocht en herkenbaar kruispunt. Helaas kon deze verhuizing niet voorkomen dat het wielercafé een half jaar later de deuren definitief moest sluiten.

De tekst gaat onder de foto verder

De Waalse Pijl - wielercafes.nl

foto: De Waalse Pijl @ Hommelseweg

De Waalse Pijl - wielercafes.nl

foto: De Waalse Pijl @ Hommelseweg

Coronacrisis

De coronacrisis deed het wielercafé uiteindelijk de das om. Doordat bezoekers niet meer binnen konden plaatsnemen, de verkoop van vintage racefietsen zo goed als stil lag en de winkelstraten veelal leeg bleven was sluiting onvermijdelijk voor het Arnhemse café.

Wat er voor het café op de herkenbare kruising in de plaats komt is nog niet bekend.

Vintage racefietsen bij De Waalse Pijl

De Waalse Pijl stond jarenlang bekend om de vintage fietsen die er gerepareerd en verkocht worden. Liefhebbers van vintage racefietsen die toch nog bij De Waalse Pijl aankloppen worden vriendelijk doorverwezen naar bevriende fietsenwinkels zoals Fraai Staal in Eindhoven, Roog Bikes uit Dongen en Mister Vélo in Groningen.

De tekst gaat onder de foto verder

De Waalse Pijl - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

De Waalse Pijl - wielercafes.nl

foto: Instagram @cycling_deb

Nieuwe uitdaging

De eigenaar van De Waalse Pijl blijft overigens wel in de buurt. Inmiddels is Hans Klemkerk bedrijfsleider bij het Arnhemse Café Kroon, dat op nog geen 100 meter afstand ligt. Niet geheel toevallig is Café Kroon de voormalige overbuurman bij het oude pand van De Waalse Pijl aan de Hommelseweg.

De tekst gaat onder de foto verder

Hans Klemkerk bij Café Kroon - wielercafes.nl

foto: Café Kroon

Hans Klemkerk bij Café Kroon - wielercafes.nl (2)

foto: Café Kroon

Wil je Hans dus toch nog eens bezoeken? Dan ben je van harte welkom op het terras van Café Kroon!

Ben je op zoek naar een ander wielercafé in de buurt? Bezoek dan eens het Mountainbike Museum in Arnhem, De Proloog in Amerongen, Parijs is nog ver in Doetinchem of Berc Bike in Zeddam.

Update 20 oktober 2021

Nadat De Waalse Pijl vertrok uit het pand aan de Hommelseweg hebben zich hier diverse pop-up stores gevestigd. Één daarvan was Veloholic, een relatief nieuw merk van fietskleding. Dit kledingmerk is hier momenteel niet meer gevestigd, maar biedt haar wielerkleding nog wel aan bij wielercafé Berc Bike in Zeddam. ♦

foto: Wielercafes.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.