foto: Ronde van Vlaanderen

Volg Ronde van Vlaanderen vanuit een wielercafé

Laatste update: 26 maart 2024, 14:17 uur
Laatste update: 26 maart 2024, 14:17 uur

Op 31 maart 2024 is het weer zover. De Ronde van Vlaanderen wordt verreden. Voor veel wielerliefhebbers hèt ultieme hoogtepunt van het Vlaamse voorjaar. Weet jij al vanuit welk wielercafé jij De Ronde gaat volgen?

Dit jaar staan maar liefst twee wereldkampioenen aan de start. Zowel Mathieu van de Poel als Lotte Kopecky zullen de strijd betwisten in regenboogkleuren. De koers wordt in Nederland live uitgezonden op NOS en in België op VRT. Nog leuker is het om de koers live te kijken in een wielercafé. Wij hebben de leukste locaties op een rijtje gezet voor de editie van 2024.

De tekst gaat onder de foto verder

De Ronde in Vlaanderen

Ben je van plan om de koers te volgen vanaf het parcours in Vlaanderen? Ook dan is het goed toeven in een wielercafé om tussendoor of achteraf op te warmen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Donza, Deinze en geniet daar van het huisgemaakte brood en gebak.

De route loopt dit jaar door Brakel en het peloton beslecht daar de Valkenberg, een pittige klim van 1 kilometer waarbij de stijgingspercentages tot boven de 10% gaan. Bij Après Velo in Parike nabij Brakel, wordt de wedstrijd live uitgezonden op twee schermen. Gastvrouw Femke gaf aan dat ze veel gezelligheid verwacht deze dag.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Cours

De wielerliefhebbers uit het noorden van Nederland komen op 31 maart aan hun trekken bij Café Cours in Assen. Er is van alles te doen bij Café Cours! Neem gerust je familie, vrienden en buren mee voor de paaslunch bestaande uit luxe borrelplanken, het paasdiner (keuze uit kaasfondue of driegangen verrassingsmenu) of de pubquiz. Vanaf 14.00 uur vindt de Cours Pubquiz plaats, met nog plaats voor één team (aanmelding telefonisch, per e-mail of via Whatsapp).

De koers wordt live uitgezonden op groot scherm en de pubquiz wordt tijdig afgerond, zodat iedereen aansluitend de finale van De Ronde kan aanschouwen.

Als je voorafgaand aan De Ronde van Vlaanderen zelf nog de benen wil lostrappen, kun je op zaterdag 30 maart vanaf 8.45 uur terecht bij Café Cours voor de Cours Social Ride (max. 100 kilometer). Vertrek staat gepland om 9.00 uur.

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Gidon

Op de markt van het wielergekke Geraardsbergen vind je Bar Gidon, met voormalig wielerprof Frederic Penne achter de tap en officiële thuisbasis van de Evenepoel-fanclub.  Hoewel De Ronde ook in 2024 niet de Muur van Geraardsbergen passeert, zal het een groot wielerfeest zijn bij Bar Gidon.

De tekst gaat onder de foto verder

Bar Gidon in Geraardsbergen - wielercafes.be (24)

foto: Bar Gidon

foto: bikingbox

foto: Bar Gidon

Velosoof

Zondag 31 maart is ook de opening van Velosoof in de Steentjeskerk in Eindhoven gepland. Op de dag dat De Ronde van Vlaanderen wordt verreden, zijn wielerliefhebbers van harte uitgenodigd om aan te sluiten voor een mooie fietsrit van 85 tot 110 kilometer. Om 9.00 uur is de Velosoof geopend voor koffie en uiterlijk om 10.00 uur is het vertrek voor de fietstocht gepland. Vanaf 14.00 uur wordt De Ronde uitgezonden op groot scherm, met bitterballen van het huis!

Lees hier meer over de feestelijke heropening.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Welkom

Zaterdag 30 maart treedt Circo Maximo op in Café Welkom in Noorderwijk om iedereen op te warmen voor de koers. Op de vooravond van Vlaanderens Mooiste brengen zij hulde aan De Ronde met een nieuw lied. Aanvang om 21.00 uur en de entree is gratis.

Op zondag 31 maart staat er friet met stoofvlees op het menu bij Café Welkom. Een perfecte combinatie met de koers live uitgezonden op groot scherm.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be (45) __Cafe Welkom

foto: Café Welkom

Omloop der Wielercafes 2022 - NIP Media - wielercafes.nl (627)

foto: Wielercafes.nl

Waar ga jij dit jaar De Ronde van Vlaanderen kijken met jouw wielervrienden? Plaats een leuke foto hiervan op social media en tag @wielercafes.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.