foto: Joren De Weerdt

Café Welkom tijdelijk Café van de Keizer

Laatste update: 14 maart 2024, 12:16 uur
Laatste update: 14 maart 2024, 12:16 uur

Café Welkom in Noorderwijk mag zich sinds 6 maart officieel ‘Café van de Keizer’ noemen. Oud-wielrenner Rik Van Looy was zelf naar het café gekomen om de wisseltrofee die bij de titel hoort te overhandigen. “Ik ben apetrots”, laat cafébaas Jo Helsen weten aan het Nieuwsblad, die een paar verrassingen voor de Keizer van Herentals had.

De organisatoren van de wielerwedstrijd Grote Prijs Rik Van Looy hebben een kunstwerk in het leven geroepen, genaamd ‘De Kop van de Keizer’. Dit is een eerbetoon aan de oud-profwielrenner en wisselbeker die wordt uitgereikt aan cafés die de (wieler)sport een warm hart toedragen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Joren De Weerdt

De Kop van de Keizer

Vorig jaar ging de trofee naar het vlakbij gelegen Sportlokaal Druyts. De Kop van de Keizer is eigenlijk een Rik-relikwie van Ils Belmans, het origineel van de trofee die de winnaars van de Grote Prijs Rik Van Looy in de lucht mogen steken.

Café Welkom heeft de trofee een prominente plek gegeven, op de kop van de toog. Heel 2024 zal deze trofee hier prijken, vlakbij alle andere verwijzingen naar de vele koersjaren die Rik van Looy succesvol reed.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Joren De Weerdt

Café Welkom

Dat Café Welkom in Noorderwijk een en al wielersport uitstraalt is inmiddels bij menig wielerliefhebber bekend. Mede omdat Rik van Looy uit dezelfde regio komt staat deze oud-wielrenner op een voetstuk bij Café Welkom.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be

foto: Café Welkom

Omloop der Wielercafes 2022 - NIP Media - wielercafes.nl (627)

Wielercafes.nl

Eigenaar Jo verzamelt de meest unieke elementen uit de wielergeschiedenis, zoals wielertricots, authentieke koersfietsen en zelfs een brommerplaatjes van Milaan-San Remo in 1958 behoort inmiddels tot de verzameling. Niet geheel toevallig is deze laatste ook één van de koersen die Rik van Looy met winst afsloot.

Wil je zelf bekijken eens aanschouwen welke rijk wielerhistorie te bewonderen is in het wielercafé van Noorderwijk? Fiets dan eens langs bij Café Welkom.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.