Als thuiskomen

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:35 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:35 uur

Na een fietsrit ga ik graag op zoek naar een plek om bij te komen. Een plek waar ik ondanks mijn bezweette lichaam en vieze fietskleding toch welkom ben en me op mijn gemak voel. Een plek waar ik juist meteen energie van krijg, waar ik blij van word en waar ik zelfs op nieuwe ideeën kom. Waar ik anderen ontmoet en waar ik begrepen wordt.

Zoals toen ik zelf vijftien jaar geleden de woonkamer bij mijn vaste trainingsmaatje Wouter voor ’t eerst binnen liep. Vermoeid kon ik neerploffen, kreeg ik wat te drinken en praatte we volop over de wielersport. Als een warm bad voelde dat. Zo’n plek. Die zijn er niet veel of vaak. Zeker niet wanneer je onderweg een koffiestop zoekt, Maar als die er is, wil ik ‘m onthouden en koesteren. En snel terug kunnen vinden als ik er een nodig heb.

De tekst gaat onder de foto verder

Fietsvakantie in eigen land

Tijdens mijn fietsvakantie in eigen land bezocht ik diverse wielercafés. Een wielercafé kan zo’n plek zijn. Een sfeervol café vol koersattributen, liefhebberij en bourgondische lekkernijen. Dat is pas heerlijk thuiskomen na een ferme rit. Om ervaringen van wielercafés met andere liefhebbers te kunnen delen begon ik aan de website wielercafes.nl. De plek waar wielercafés en haar bezoekers elkaar ontmoeten.

De tekst gaat onder de foto verder

De website

Wielercafes.nl vertelt je wat de ideale pauzeplek voor je lunch is, waar je het mankement aan je racefiets ter plekke kan laten repareren en waar je samen met je vrienden in wielersferen naar de koers kan kijken. Als bezoeker deel je op wielercafes.nl binnenkort je eigen ervaringen en foto’s, zodat andere wielrenners nog beter weten wat ze kunnen verwachten. De eerste wielercafés die ik bezocht smaken meteen al naar meer. Wordt dus vervolgd! •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X