foto: Wielercafes.nl

Wielercafes.nl bestaat 1 jaar!

Laatste update: 8 oktober 2021, 14:24 uur
Laatste update: 8 oktober 2021, 14:24 uur

Vandaag bestaat Wielercafes.nl exact 1 jaar! Tijd voor een feestje. Maar eerst grijpen we dit moment aan om kort terug te blikken naar het eerste jaar van ons platform met website, social media en eigen evenement.

Na maanden van prutsen, proberen, falen en verbeteren had ik op 8 oktober 2020 dan eindelijk iets staan dat toonbaar was voor de buitenwereld. Nog lang niet af natuurlijk, maar er was een mooi begin. Wielercafes.nl was online!

» Meer lezen over het ontstaan van Wielercafes.nl?

Dat er vraag was naar wielercafés bleek ook wel uit het Instagram-account. Zonder enige promotie en met slecht één geplaatste foto wisten al snel meer dan honderd volgers het account te vinden. Daarnaast liet ik de website zien aan wat vrienden en familie. Zo kwam ik al snel tot nieuwe inzichten en verbeterde ik de website steeds beetje bij beetje.

Inmiddels zijn we alweer een heel jaar verder en heeft het platform zich weer veel verder ontwikkeld.

De tekst gaat onder de foto verder

build website - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Instagram - Wielercafes.nl

foto: Instagram @Wielercafes

Terugblik

Een heel jaar. Een jaar waarin vele wielerliefhebbers ons platform wisten te vinden. De website, op Instagram, op Facebook, op Strava, via de nieuwsbrief en natuurlijk via ons eigen evenement Rondje Wielercafes. Een korte terugblik op hoe jullie ons platform bezochten.


Website

De website werd vanaf het begin al door een vast aantal volgers regelmatig bezocht. De eerste duidelijke piek in de bezoekersaantallen was zichtbaar toen Café Coureur het nieuwsbericht over hun nieuwe locatie deelde op Facebook. In één dag kreeg onze website ineens meer dan 500 unieke bezoekers, een overduidelijk record.

Ruim drie maanden later was het weer feest. Mede door de promotie op social media en een vermelding bij Wielerflits werd er een tweede piek behaald, vlak voor Rondje Wielercafes. In de eerste week van mei vonden bijna 1400 unieke bezoekers onze website. Een geweldige doorbraak en tegelijk een bevestiging dat we op de goede weg zijn. In totaal wisten in het eerste jaar meer dan 13.000 unieke bezoekers de website te vinden.

Behalve de nieuwsberichten en de informatie rondom onze meerdaagse toertocht werden ook de wielercafés zelf goed bekeken op Wielercafes.nl.

Top 3 best bezochte wielercafés:

 1. Trapperie de Werkplats
 2. Berc Bike
 3. Klasbak

Van alle wielercafés in Nederland en België werd het Noord-Limburgse Trapperie de Werkplats het meest bekeken. Op gepaste afstand volgt wielercafé Berc Bike, dat wel de meeste beoordelingen binnen wist te halen. De heren van dit wielercafé in Zeddam gaven zelf al aan nog nooit eerder zoveel gasten te hebben mogen en kunnen ontvangen als tijdens Rondje Wielercafes. Prachtig om te zien dat een wielercafé dat in 2020 een valse start kende er toch zo doorheen is gekomen.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Coureur op Facebook - wielercafes.nl

foto: Café Coureur

Berc Bikes - wielercafes.nl

foto: Berc Bike

Social media
Ook op de social media begonnen we een jaar geleden vanaf nul. Doordat Instagram het eerste jaar veruit de meeste volgers kreeg werd er onlangs al getrakteerd. Facebook krijgt vooralsnog wat minder volgers maak bereikte in totaal wel bijna 50.000 mensen.

Op Instagram werd het bericht op de eerste dag van Rondje Wielercafes het best bekeken, namelijk 16.482 keer.

Het best bekeken bericht op Facebook ging op 2 april 2021 over het nieuwste wielercafé van Nederland. In mei 2021 greep dit wielercafé ons eigen evenement Rondje Wielercafes aan om de officiële opening op af te stemmen.

Strava heeft zich later aan het rijtje toegevoegd en zal komend jaar meer worden ingezet om de volgers te informeren en samen te brengen.

De tekst gaat onder de foto verder

Instagram 1000 volgers - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Strava - wielercafes.nl

Wielercafes.nl


1e Editie van Rondje Wielercafes

Afgelopen jaar werd de eerste editie van ons eigen meerdaagse toertocht Rondje Wielercafes verreden. Wij zijn onze partners van Rondje Wielercafes 2021 erg dankbaar voor de prettige  samenwerking van afgelopen jaar. Zonder hen hadden we dit zo kunnen organiseren.

De behoefte van vele fietsers om weer aan een fietsevenement mee te doen was erg groot. Vanzelfsprekend dat een dergelijk evenement doorgang kan vinden was -te midden van de coronapandemie- zeker niet. Mede doordat we de opzet hebben aangepast aan de coronamaatregelen was deze eerste editie toch direct een succes te noemen. Het vierdaags evenement in mei kende 5 startlocaties met 3 afstanden per startlocatie. Bovendien mochten de terrassen vanaf de week vóór het evenement weer open. Hierbij werden de geldende coronamaatregelen gehanteerd.

Zodoende grepen 250 deelnemers deze kans aan om solo of in duo’s weer volop wielercafés te ontdekken en bezoeken. Mooie verhalen, foto’s en video’s ging dan ook de social media over. Voor veel deelnemers, maar ook voor wielercafés, voelde het alsof we weer een stukje van het oude normaal terug kregen. Een moment dat we niet meer snel zullen vergeten.

» Lees hier de volledige terugblik van Rondje Wielercafes 2021

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Rondje Wielercafes 2021

Vooruitkijken

Deze stijgende lijn trekken we natuurlijk graag door. Omdat afgelopen jaar ons goed is bevallen gaan we komend jaar door met:

 • onze maandelijkse nieuwsbrief (aanmelden?)
 • het plaatsen van nieuwsberichten
 • het bezoeken van wielercafés
 • het etaleren van wielercafés op al onze platformen

Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe ideeën, die we nog niet allemaal prijs geven. Komend jaar willen we in ieder geval:

 • 50% meer wielerliefhebbers bereiken via website, social media en nieuwsbrief
 • minimaal 15 nieuwe wielercafés op onze website plaatsen
 • meer samenwerken met wielercafés en andere partners
 • een 2e editie van Rondje Wielercafes organiseren

De meeste wielercafés die we willen toevoegen zullen in België zijn gevestigd, omdat we in nagenoeg alle Nederlandse wielercafés reeds hebben vermeld op onze website.

De tekst gaat onder de foto verder

De Musette in Boom - wielercafes.be

foto: Brit Guns

Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.nl

foto: Café Welkom

Rondje Wielercafes 2022

De eerste editie van Rondje Wielercafes is afgelopen jaar zo goed bevallen dat we hier in 2022 graag een vervolg aan geven. Volle terrassen, blije gezichten en mooie ervaringen. Wij kijken enorm uit naar een tweede editie met nog meer startlocaties, veilige en afwisselende routes langs de wielercafés en nog meer blije deelnemers.

De exacte datum en invulling is nog niet definitief. Hierover gaan we de komende periode graag in gesprek met de deelnemende wielercafés.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom Rondje Wielercafes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl

foto: Rondje Wielercafes 2021

Rondje Wielercafes 2021 - onderweg - wielercafes.nl

foto: Rondje Wielercafes 2021

WIN!

Een feest vier je samen. En wie jarig is trakteert. Daarom maak je de hele maand oktober kans op €25,- tegoed bij een wielercafé naar keuze.

Wat moet je hiervoor doen?

 1. Abonneer je op onze nieuwsbrief
 2. Bezoek een wielercafé naar keuze
 3. Schrijf in oktober 2021 een beoordeling over dit wielercafé op wielercafes.nl

De prijswinnaar krijgt in de eerste week van november van ons per mail bericht. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.