foto: Trapperie de Werkplats

WielercafĂ©s in NL kunnen weer open 😃

Laatste update: 27 januari 2022, 18:10 uur
Laatste update: 27 januari 2022, 18:10 uur

Na lange tijd alleen geopend te zijn voor afhalen, was het vanmorgen zover. De horeca in Nederland mocht de deuren weer openen voor de bezoekers. Een verademing voor zowel bezoeker als café-eigenaar. Eindelijk weer even opwarmen tijdens je fietsrit, genieten van een warme choco of koffie en even rustig de tijd nemen voor een lekker stuk taart.

Ondanks dat het winter is wist menig wielrenner de wielercafés in Nederland de afgelopen maanden toch nog goed te vinden. Koffie, taart, lunches, burgers en andere lekkernijen werden door het hele land afgehaald. Met de aanhoudende lockdown-light en de start van het nieuwe wielerseizoen in aantocht werd de vraag om open te kunnen gaan steeds groter. Ondanks dat er nog wel enkele maatregelen blijven gelden, is de opluchting groot.

Welke maatregelen gelden nog wel?

In de wielercafés blijft wel een coronatoegangsbewijs verplicht, zoals dat vorig jaar ook al gold. Hiermee moet je kunnen aantonen dat je gevaccineerd, genezen of getest bent. Daarnaast is binnen in de cafés ook het mondmasker verplicht, maar mag dit af zodra je gaat zitten. Ten slotte geldt in de wielercafés daarnaast een maximum aantal bezoekers dat ze tegelijk binnen mogen hebben.

De tekst gaat onder de foto verder

Blije gezichten

De blijdschap onder eigenaren van wielercafés is groot. Online worden er diverse berichten geplaatst met bier dat weer getapt wordt, volle wielercafés en blije gezichten.

De tekst gaat onder de foto verder

Trapperie de Werkplats in Sevenum - wielercafes.nl

foto: Trapperie de Werkplats

Pauzeren tijdens toertocht

Voor wie graag een mooie fietstocht combineert met het bijtanken in verschillende wielercafés is er op 5 & 6 maart onze Omloop der Wielercafes. Deze toertocht brengt je via een route van 130, 175 en 200 kilometer langs diverse wielercafés in Nederland en België. Doordat de routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners is elke deelnemer verzekerd van een unieke en afwisselende route. Benieuwd naar deze seizoensopener? Hier lees je er alles over.

De tekst gaat onder de foto verder

Cargo Bikes 'n Coffee in Tilburg - wielercafes.nl

foto: Cargo Bikes 'n Coffee

Koers op tv

Door deze versoepeling is het ook weer mogelijk om de wielersport op tv in het wielercafĂ© te volgen. Met het WK Veldrijden voor aanstaand weekend op het programma komt dit mooi op tijd voor liefhebbers van de cross. De Belgische omroep VRT heeft de kans aangegrepen om hun uitzending zefls vanuit CafĂ© Welkom in Noorderwijk (BE) te maken. Dit wielercafĂ© is vlakbij de woonplaats van topfavoriet Wout van Aert, Herentals. ♩

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X