foto: TVValkenburg

Amstel Gold Race Xperience. Splitsing of verhuizing?

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:38 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:38 uur

Jarenlang was het ’t startpunt van de Amstel Gold Race. Sportcafé De Polfermolen in Valkenburg, beter bekend als het ‘Amstel Gold Race Xperience café’. Ieder jaar haalden ploegleiders en recreanten hier hun startnummers, genoten zij van de voorpret en hing er op die momenten een gezonde (wedstrijd)spanning. Na ruim 10 jaar verkast het bekende Experience-cafe naar een nieuwe locatie. Op de huidige locatie gaat het café verder onder een nieuwe naam, maar is de toekomst uiterst onzeker te noemen.

Bijzondere constructie

In het herkenbare gebouw blijven de uitbater en aanwezige werknemers hetzelfde, maar verdwijnt dus de koppeling en uitstraling die ‘t jarenlang met de Amstel Gold Race had. Vanaf 1 april 2021 zal de locatie aan de Plenkertstraat verder gaan onder de naam Kwaremont Koers Café Valkenburg.

Reden voor deze constructie is de onzekere situatie waarin de Polfermolen zich momenteel verkeert en het intrekken van de licentie voor de naam “Amstel Gold Race Xperience”. De Gemeente Valkenburg aan de Geul overweegt namelijk om twee compleet nieuwe sporthallen te bouwen, waarbij het café mogelijk moet wijken.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: TVValkenburg

Kwaremont Koerscafé Valkenburg

Als nieuwe partner van ‘t café stroomt er vanaf 1 april Kwaremont-bier uit de tap. Als de horeca tegen die tijd open kan natuurlijk. Het Belgische biermerk dat een verwijzing is naar de beklimming van de ‘Oude Kwaremont’ in Kluisbergen staat bij menig wielerliefhebber bekend als een zeer toepasselijke beloning na een fietsrit. Mede daardoor is het bier bij vele wielercafés al terug te vinden op de menukaart. Daarnaast blijft ‘t café nog gewoon beschikbaar voor fietsers die er steevast hun koffie, vlaai en pasta-maaltijden scoren. Ook blijft het nog mogelijk om er om te kleden en te douchen. Wat er na 2021 met de huidige locatie gaat gebeuren is dus nog niet bekend.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Racefietsblog

Nieuwe locatie

Het Experience-cafe zoals we dat kennen zal zodoende vanaf volgende maand te vinden zijn bij het Shimano Experience Center in dezelfde stad. In feite is deze nieuwe locatie dus een afsplitsing van de opzet in Valkenburg zoals we die kennen. Deze uitvalsbasis biedt de vele fietsliefhebbers veel meer ruimte en aanvullende mogelijkheden. De horeca zal hier uiteraard niet ontbreken, maar voortaan scoor je hier ook jouw wielerkleding, fietsaccessoires, kun je een fiets testen en diverse sportieve fietsen huren. Om de beleving compleet te maken wordt er ook bikefitting aangeboden, zijn er douches en omkleedruimtes en kun je uiteraard terecht in het bijbehorende Shimano Service Center.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Shimano EC

Opening

Of het wielercafé ook daadwerkelijk de deuren kan openen op 1 april 2021 is overigens nog maar de vraag. De geldende coronamaatregelen zullen bepalen of wielerliefhebbers er in april al kunnen genieten van deze nieuwe ervaring. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

1 gedachte over “Amstel Gold Race Xperience. Splitsing of verhuizing?”

  1. Avatar

    Jammer, de sfeer in het “oude” centrum was vele male gezelliger dan het in mijn ogen kille Shimano Experience Center. Toen ze gestopt zijn met de AGRXP-riders (Een groep van ca 10 fietsers die maandelijks een toertocht organiseerden waar iedereen aan mee kon doen, van januari t/m december) is het volgens mij alleen maar bergaf gegaan met het bezoekersaantal. Ook het feit dat ze niet echt reclame maakten voor hun pakket (parkeren, omkleden, koffie, vlaai, douchen en pastamaaltijd) ,dit stond nergens duidelijk aangegeven aan de buitenkant, en fietsers die op de parkeerplaats stonden wisten vaak niet van de mogelijkheid…..Als je dan aangaf dat ze daarmee veel klanten misliepen, kreeg je te horen “het staat toch op onze site”…..

    Maar we hebben er vele mooie herinneringen aan, en die neemt niemand je meer af.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X